در نمونه رای رابطه نامشروع پیامکی که در ادامه به آن می پردازیم، قاضی رد و بدل کردن پیامک ها بین زن و مرد نامحرم با محتوای غیراخلاقی را جرم دانسته و مرتکیبن را به مجازات رابطه نامشروع غیر زنا محکوم کرده است.
رابطه نامشروع یکی از عناوین مجرمانه در قوانین ایران است و در صورت اثبات آن برای مرتکب، مجازاتی تعیین خواهد شد. منظور از رابطه نامشروع، ارتباط بین زن و مرد نامحرمی است که خارج از حد مشخص شده ی قانونی و شرعی با یکدیگر رابطه برقرار کرده اند.
طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، چنانچه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا اعمال منافی عفت غیر از زنا مانند بوسیدن یا در آغوش گرفتن شوند، مجرم هستند و در صورتی که جرم آنها اثبات شود به مجازات رابطه نامشروع غیر زنا تا ۹۹ ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
رابطه نامشروع انواع مختلفی دارد و با توجه به نوع آن مجازات رابطه نامشروع متفاوت خواهد بود و تشخیص نوع آن بر عهده قاضی است. مجازات جرائم منافی عفت و رابطه نامشروع ممکن است حدی باشد تعزیری و شامل اعدام، شلاق، حبس و تبعید رابطه نامشروع است.
جرم زنا، لواط (همجنسگرایی مردان)، مساحقه (همجنسگرایی زنان)، قوادی و قذف جرائمی هستند که مجازات آنها حدی است و بقیه جرائم رابطه نامشروع که رابطه نامشروع غیر زنا هستند، مجازات آنها تعزیری است، مانند رابطه نامشروع تلفنی و…
جرائم عمل منافی عفت، از جمله جرائم عمدی محسوب می شود و در وقوع این جرائم، قصد و عمد و وجود سوء نیت ضروری است. جرائم رابطه نامشروع از جمله جرائم غیر قابل گذشت است و رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع تاثیری در روند پیگیری پرونده، صدور و اجرای رای ندارد و رضایت شاکی خصوصی فقط در تخفیف مجازات های تعزیری تاثیر دارد.
آیا رابطه پیامکی زن و مرد نامحرم جرم رابطه نامشروع است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت در صورتی که محتوای پیام ها که بین زن و مرد نامحرم رد و بدل شده است، غیر اخلاقی و جنسی باشد، رابطه نامشروع پیامکی است و در صورت اثبات در دادگاه مرتکبین به مجازات رابطه نامشروع غیرزنا محکوم می شوند.
دادگاه صالح به رسیدگی جرائم منافی عفت و رابطه نامشروع غیر زنا و زنای غیرمحصنه و غیرمحصن دادگاه کیفری۲ و دادگاه صالح به رسیدگی جرم زنای به عنف، زنا با محارم و زنای محصنه در دادگاه کیفری۱ است.
برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی شاکی می تواند از جرم رابطه نامشروع شکایت کند و با دریافت دستور قضایی به مخابرات مراجعه نماید و پرینت پیامک ها و مکالمات تلفنی متهم را دریافت کند و به عنوان مدرک (اماره) در اختیار قاضی قرار دهند.
در خصوص اثبات رابطه نامشروع با پرینت پیامک ها و مکالمات تلفنی باید گفت این مدارک از ادله اثبات جرم رابطه نامشروع محسوب نمی شوند و فقط به عنوان اماره به قاضی در تشخیص جرم کمک می کند تا پی به وقوع جرم ببرد. طبق قوانین کیفری ایران، اقرار متهم، شهادت شهود، علم قاضی از جمله ادله اثبات جرم محسوب می شود و قاضی الزامی در پذیرش مدارک ارائه شده ندارد.
برای اثبات رابطه نامشروع علاوه بر پرینت پیامک ها و مکالمات تلفنی می توان از اسکرین شات پیام ها و عکس ها با محتوای غیر اخلاقی که زن و مرد در فضای مجازی رد و بدل کرده اند نیز استفاده کرد.
برای اثبات وقوع رابطه نامشروع در فضای مجازی، از طریق پیام رسان ها نیز به همین صورت است و اثبات رابطه نامشروع با واتساپ و تلگرام و یا اثبات رابطه نامشروع از طریق اینستاگرام که با ارائه اسکرین شات پیام ها و عکس ها با محتوای غیر اخلاقی انجام می شود، همه این مدارک ادله اثبات جرم نیستند و فقط به عنوان اماره در تشخیص جرم کمک کننده هستند.
اگر برای طلاق توافقی به دلیل خیانت اقدام کردی و نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل وکیل باتجربه و قابل اعتماد داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل رابطه نامشروع (و وکیل طلاق توافقی ) را به شما معرفی می کند.
هیچ فردی نمی تواند پرینت پیامک ها و مکالمات تلفن شخص دیگری را از مخابرات دریافت کند و کنترل تلفن افراد جز در مواردی که به امنیت کشور مربوط است و یا برای احقاق حقوق اشخاص به نظر قاضی ضروری تشخیص داده شود، ممنوع است. طبق ماده ۱۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۷۸، دستور کنترل تلفن افراد منحصرا به دستور قاضی رسیدگی کننده باید باشد و تشخیص اینکه موضوع از موارد مربوط به امنیت کشور است یا خیر؟ نیز به عهده همان قاضی رسیدگی کننده است. قاضی پرونده رابطه نامشروع نیز خود راسا حق استعلام و اخذ پرینت مکالمات و پیامک ها را ندارد، بلکه باید با مکاتبه با ریاست مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضاییه و ذکر اطلاعاتی نظیر: مشخصات پرونده، علل اخذ و محتوی مورد نظر، مشخصات شماره مبداء و مقصد، مقطع زمانی مورد نظر و…)، از این مرکز بخواهد تا از اداره مخابرات پرینت ورودی و خروجی تلفن همراه شماره مورد نظر را استعلام و نتیجه را به شعبه ارسال نماید. مفتوح یا توقیف یا معدوم یا بازرسی یا ضبط یا استراق سمع یا افشاء کردن مراسلات یا مخابرات یا مکالمات تلفنی اشخاص بدون شرایط فوق جرم محسوب می شود.
اگر تصمیم داری به دلیل خیانت در روابط زناشویی و رابطه نامشروع، از همسرت طلاق بگیری، با وکیل رابطه نامشروع (یا وکیل طلاق تضمینی) موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر تا در مورد نحوه اثبات رابطه نامشروع و درخواست طلاق مشاوره کامل و رایگان از وکیل پایه یک دادگستری دریافت کنی.
رای شعبه ۵۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ن.الف. فرزند الف. با وکالت آقای الف.ک. نسبت به آن قسمت از دادنامه شماره ۹۲۰۱۱۱۶ مورخ ۲۷/۹/۱۳۹۲ صادره از شعبه ۱۰۸۴ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن آقای م.ل. فرزند ر. از اتهام رابطه نامشروع غیر از زنا به لحاظ این که رابطه فیزیکی برقرار نگردیده است برائت حاصل نموده است؛ با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضه وکیل تجدیدنظرخواه و لزوم اخذ توضیح از طرفین این دادگاه با تعیین وقت رسیدگی و دعوت از طرفین و استماع اظهارات و مدافعات طرفین از آن جایی که در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ قید رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت از قبیل تقبیل و یا مضاجعه آمده است اگر نظر قانون گذار فقط رابطه فیزیکی بود قید رابطه نامشروع بی معنی بود و با عنایت به وجود پیامک های مستهجن که بین طرفین رد و بدل گردیده است اتهام رابطه نامشروع محرز و مسلم بوده و مستنداً به بند ۴ از ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته در این قسمت به استناد ماده ۶۳۷ قانون صدرالذکر و رعایت بند ث ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی به لحاظ حسن سابقه آقای م.ل. فرزند ر. به اتهام رابطه نامشروع غیر از زنا به پرداخت مبلغ بیست میلیون ریال به عنوان جزای نقدی به نفع دولت محکوم می گردد. در خصوص تجدیدنظرخواهی نسبت به تجدیدنظرخوانده دیگر به نام خانم ف.ک. فرزند الف. از آن جایی که تجدیدنظرخواه و وکیل وی طی لایحه ثبت شده به شماره ۲۱۵-۹۳۱-۱۲/۳/۱۳۹۳ تجدیدنظرخواهی خویش را نسبت به این قسمت از دادنامه تجدیدنظرخواسته مسترد نموده اند مستنداً به ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار رد درخواست تجدیدنظرخواهی صادر می گردد. این رأی قطعی است.
اگر در مورد نحوه شکایت از رابطه نامشروع و اثبات آن و مجازات جرائم منافی عفت و سوالی داری با وکیل رابطه نامشروع (یا وکیل خانواده) موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و مشاوره رایگان دریافت کن.
طبق قانون اگر شخصی مدعی شود که فردی (مانند همسر) مرتکب رابطه نامشروع شده است و به او نسبت انجام رابطه نامشروع را بدهد، باید بتواند با ارائه مدارک و دلایل محکمه پسند در دادگاه جرم مرتکب را اثبات کند، در غیر این صورت، شخصی که مدعی وقوع جرم رابطه نامشروع از سوی فرد دیگری شده، مرتکب جرم تهمت شده است و به مجازات حبس تعزیری، شلاق یا پرداخت جزای نقدی محکوم خواهد شد، از این رو اثبات جرم رابطه نامشروع بسیار اهمیت دارد و مدعی باید برای اثبات رابطه نامشروع در دادگاه، از یک وکیل رابطه نامشروع با تجربه کمک بگیرد و مشاوره حقوقی و راهنمایی های لازم در این زمینه را دریافت کند و در صورت پیچیده بودن پرونده، برای پیگیری در دادگاه و ارائه مدارک لازم به وکیل رابطه نامشروع وکالت دهد، از این رو برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل رابطه نامشروع را به شما معرفی می کند، تا با بهره مندی از خدمات موسسه حقوقی بتوانید با ارائه مدارک محکمه پسند ادعای خود را در خصوص رابطه نامشروع اثبات کنید تا این جرم به وجوه دیگری مانند زنای به عنف تبدیل نشود.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
بله- پرینت پیامک ها و مکالمات تلفنی به عنوان اماره به قاضی در تشخیص رابطه نامشروع کمک کننده باشد. اما از ادله اثبات رابطه نامشروع محسوب نمی شود.
ثبت رجوع از طلاق طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، الزامی است و در صورتی که مرد پس از رجوع تا یک ماه اقدام به ثبت آن نکند، علاوه بر الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می شود.
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر است و با طلاق رابطه زوجیت میان زن و شوهر به پایان می رسد، همچنین و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود.
طبق قوانین طلاق در ایران، طلاق جزء ایقاعات محسوب می شود، یعنی یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می شود. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد حق طلاق دارد و هر زمان که بخواهد می تواند با پرداخت حقوق مالی زن از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید، اما زن حق طلاق ندارد و برای درخواست طلاق باید دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه نماید از جمله طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه و یا شروط دوازده گانه عقدنامه مانند طلاق زن به دلیل محکومیت کیفری زوج، ترک انفاق، طلاق زن به دلیل ضرب و شتم، طلاق به دلیل اعتیاد و ابتلا به بیماری روانی، طلاق به دلیل توهین و فحاشی مرد و… که این موارد همه از مصادیق سوء رفتار و سوء معاشرت زوج محسوب می شود و طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، به دلیل عسر و حرج، برای زن حق طلاق ایجاد می شود و زن می تواند از دادگاه درخواست طلاق نماید.
طبق ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می شود.
طلاق در ایران انواع مختلفی دارد و حقوق زوجین در طلاق و نحوه و مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق در دادگاه با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود.
با توجه به نوع طلاق، مدت زمان و مراحل رسیدگی به پرونده طلاق و مدت اعتبار رای طلاق که ممکن است گواهی عدم امکان سازش باشد یا حکم طلاق برای اجرا و ثبت طلاق در دفترخانه و ثبت طلاق در شناسنامه زوجین متفاوت است.
اگر برای طلاق با همسرت توافق داری، اما نمی دونی از کجا باید شروع کنی و نیاز به راهنمایی و مشاوره داری، می تونی از طریق پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران، همچنین کانال حقوقی تلگرام با وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیری و پاسخ سوالات خود را به صورت آنلاین دریافت کنید.
طبق ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی، در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است. رجوع پس از طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نیست. در واقع با رجوع حکم طلاق باطل می شود و زن و مرد دوباره می توانند به عنوان همسر به زندگی مشترک با یکدیگر ادامه دهند. طبق ماده ۱۱۴۹ قانون مدنی، رجوع در طلاق به هر لفظ یا فعلی حاصل می شود که دلالت بر رجوع کند، مشروط بر اینکه مقرون به قصد رجوع باشد یعنی رجوع هم با گفتار و هم با رفتار محقق می شود.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن مانند الزام به تهیه مسکن مستقل برای زن، حضانت فرزند و حق ملاقات با او، سلب حضانت از والدین، مطالبه نفقه، استرداد جهیزیه، مطالبه مهریه و… است. با شماره ی بهترین وکیل طلاق در غرب تهران تماس بگیر و کاملترین مشاوره را دریافت کن.
طلاق در ایران انواع مختلفی دارد و براساس برخی معیارها دسته بندی می شود و با توجه به نوع طلاق، مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق در دادگاه و آثار حقوقی طلاق و همچنین حق و حقوق زوجین در طلاق و رای طلاق، حتی مدت اعتبار رای طلاق نیز متفاوت خواهد بود.
یکی از معیارهایی که با توجه به آن طلاق را دسته بندی می کنند، امکان رجوع مرد در طلاق است. براساس رجوع، طلاق به دو دسته طلاق رجعی و طلاق بائن یا طلاق بدون رجوع تقسیم می شود و حقوق زن در طلاق رجعی و طلاق بائن متفاوت است به عنوان مثال در طلاق رجعی به زن نفقه و ارث تعلق می گیرد، اما پس از طلاق بائن زن از هیچ حقی برخوردار نیست.
برای کسب اطلاعات کامل در مورد انواع طلاق و حق و حقوق زن و مرد در طلاق برای دریافت مشاوره و راهنمایی ما ۱۰ تا از بهترین وکیل طلاق را به شما معرفی می کنیم.
طلاق بائن (بدون رجوع) به طلاقی گفته می شود که پس از طلاق، رابطه زوجیت به طور کامل بین زن و شوهر از بین می رود و مرد در ایام عده طلاق بائن نمی تواند به همسر سابق خود رجوع کند و در صورتی که زن و مرد بخواهند زندگی مشترک خود را دوباره شروع کنند، باید مجددا عقد نکاح جاری شود.
انواع طلاق بائن عبارتند از:
۱- طلاق زن باکره (زنی که با او آمیزش نشده)
۲- طلاق دختر صغیره (دختری که نه سالش تمام نشده)
۳- طلاق خلع
۴- طلاق مبارات
۵- طلاق زن یائسه
۶- سه طلاقه یا طلاق سوم
در طلاق رِجعی مرد می تواند تا زمانی که عده زن پایان نیافته، (سه طهر) بدون نیاز به عقد نکاح جدید به همسر خود رجوع نماید و زندگی مشترک خود را با همسرش شروع کند. همچنین در طلاق رجعی به زن نفقه تعلق می گیرد و زوجین از یگدیگر ارث می برند و اگر در ایام عده طلاق رجعی شوهر فوت کند، زن باید عده وفات نگه دارد. در واقع اگر طلاق رِجعی باشد، رابطه زوجیت بین زن و شوهر به طور کامل باطل نمی شود.
به زن در طلاق رجعی، مطلقه رجعیه گفته می شود.
برای اینکه بدون اتلاف وقت و سردرگمی در دادگاه خانواده به حق و حقوق خود در طلاق برسی به وکیل طلاق (وکیل خانواده) موسسه حقوقی دادآرمان وکالت بده تا در کوتاهترین زمان ممکن بهترین نتیجه رو بگیری.
از مهمترین شرایط رجوع پس از طلاق این است که طلاق رجعی باشد و مرد در طلاق بائن نمی تواند پس از طلاق به همسر خود رجوع کند.
در صورتی که طلاق خلع باشد و زن با بذل مهریه طلاق گرفته باشد و یا در طلاق توافقی اگر زن تمام یا قمستی از مهریه خود را بخشیده باشد، چنانچه در ایام عده طلاق، تمام یا بخشی از مهریه اش را که بخشیده مطالبه نماید، طلاق از حالت بائن خارج و به طلاق رجعی تبدیل می شود و مرد می تواند به همسر خود رجوع کند.
همان طور که گفته شد طبق ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی، برای مرد در مدت عده حق رجوع است، یعنی مرد فقط تا پایان مدت عده طلاق می تواند به همسر خود رجوع کند و پس از پایان عده امکان رجوع وجود ندارد و اگر زن و مرد تصمیم به ادامه زندگی مشترک داشته باشند، باید دوباره با هم ازدواج کنند و عقد نکاح بین آنها جاری شود.
طبق ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی، مدت عده طلاق در انواع طلاق، سه طهر است، یعنی زن باید سه دفعه عادت ماهیانه شود و از آن پاک شود و در صورتی که زن به دلیل بیماری عادت ماهیانه نبیند باید سه ماه عده نگه دارد.
طبق قانون ثبت ازدواج دائم و موقت (در موارد تعیین شده) و ثبت طلاق، فسخ نکاح، بطلان نکاح و رجوع از طلاق الزامی است و قانون گذار برای ثبت این وقایع مهلتی را مقرر کرده است که در صورت عدم ثبت آن در مهلت تعیین شده، مرد که ملزم به ثبت این وقایع است از نظر قانون مرتکب جرم شده و به مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می شود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق خودداری کند نیز مقرر است.
برای اینکه از نحوه مطالبه حقوق مالی خود در طلاق مانند اجرت المثل ایام زوجیت، نفقه معوقه، تنصیف اموال مرد، مهریه و نحله مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره دریافت کن.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، دکتر مهدی رضوی، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره حقوقی در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری از بهترین وکیل خانواده بپرس.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
رجوع پس از طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نیست.
نحوه ثبت طلاق در شناسنامه به این صورت است که ابتدا زوج یا زوجه یا هر دو باید برای طلاق اقدام کنند و پس از طی مراحل دادرسی و حضور در جلسات دادگاه و صدور رای طلاق، باید به همراه مدارک شناسایی و رای طلاق به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کنند و صیغه طلاق را اجرا و طلاق را ثبت کنند و سپس در شناسنامه به ثبت برسانند.
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر است و با طلاق رابطه زوجیت میان زن و شوهر به پایان می رسد، همچنین و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود. جزء ایقاعات محسوب می شود، یعنی یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می شود.
طبق ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می شود.
طلاق در ایران انواع مختلفی دارد و حقوق زوجین در طلاق و نحوه و مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق در دادگاه با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود.
براساس امکان رجوع پس از طلاق، طلاق به دو دسته طلاق بائن (طلاق بدون رجوع) و طلاق رجعی تقسیم می شود و براساس اینکه چه کسی از دادگاه درخواست طلاق دارد، طلاق به دو دسته، طلاق یک طرفه (طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد) و طلاق توافقی تقسیم می شود.
اگر چیزی در مورد شرایط طلاق زوجه و یا حقوق زنان بعد از طلاق نمی دونی و نیاز به مشاوره و راهنمایی داری ما ۱۰ تا از بهترین وکیل طلاق را به شما معرفی می کنیم.
مراحل ثبت طلاق در شناسنامه به ترتیب زیر است:
با وکالت دادن به بهترین وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان می تونی بدون سردرگمی در دادگاه و با صرف کمترین وقت و هزینه طلاق بگیری و به حق و حقوق خود برسی.
قوه قضاییه به همراه سازمان بهزیستی به منظور حل مشکلات زوجین و کاهش میزان طلاق و با هدف ارجاع زوجین به مراکز مشاوره و انصراف آنها از طلاق اقدام به راه اندازی سامانه ای به نام تصمیم طلاق به آدرس zaman.behzisti.net کرده است. سامانه تصمیم طلاق زوجین را به نزدیکترین مراکز مشاوره معرفی می کند و در مراکز مشاوره سعی می شود با بررسی دلایل اختلافات زوجین به حل مشکلات آنها کمک شود تا زوجین از طلاق منصرف شوند.
متقاضیان طلاق، در انواع طلاق یعنی طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی، برای ثبت دادخواست طلاق باید ابتدا به سامانه تصمیم طلاق مراجعه کنند و به صورت اینترنتی نوبت مشاوره دریافت کنند و در زمان مقرر، به مراکز مشاوره تعیین شده برای دریافت مشاوره طلاق معرفی می شوند و در صورتی که پس از شرکت زوجین در جلسات مشاوره همچنان زوجین برای طلاق اصرار داشته باشند و سازشی بین آنها ایجاد نشود، از سوی مرکز مشاوره یک گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود.
متقاضیان پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق می توانند برای ثبت دادخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق را ثبت نمایند و هزینه دادرسی را نیز پرداخت نمایند. باید بدانید طلاق از جمله دعاوی غیرمالی محسوب می شود و باید هزینه رسیدگی به دعاوی غیرمالی را پرداخت کنید و علاوه بر آن تنها هزینه ای که پرداخت می کنید هزینه داوران، پزشکی قانونی و یا مشاوره است.
پس از آنکه متقاضی دادخواست طلاق را در یکی از دفاتر الکترونیک قضایی ثبت کرد. دادخواست طلاق به دادگاه صالح ارجاع می شود و شعبه و وقت رسیدگی دادگاه تعیین می شود و سپس به زوج و زوجه برای حضور در دادگاه در تاریخ مقرر ابلاغ می شود.
دادگاه صالح به رسیدگی دعوای طلاق در طلاق توافقی دادگاه خانواده محل اقامت زوجین است و در طلاق از طرف زن یا طلاق از طرف مرد دادگاه صالح، دادگاه خانواده محل اقامت زوجه می باشد.
پس از آنکه شعبه و وقت رسیدگی به زوج و زوجه ابلاغ شد آنها باید در تاریخ مقرر به دادگاه مراجعه کنند و قاضی در جلسات رسیدگی دلایل طلاق و مدارک متقاضی و شهادت شهود را بررسی می کند و در صورت لزوم زوجین را برای دریافت گواهی به پزشکی قانونی ارجاع می دهد، مانند طلاق زن به دلیل بیماری روانی مرد یا اعتیاد مرد و یا طلاق زن به دلیل ضرب و شتم غیره.
در صورتی که هر یک از زوجین برای درخواست طلاق دلایلی دارند باید مدارک محکمه پسندی برای اثبات دلایل طلاق خود ارائه نمایند به ویژه در طلاق از طرف زن، چرا که زن حق طلاق ندارد و نمی تواند بدون دلیل درخواست طلاق نماید (به جز طلاق خلع) طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه و یا شروط دوازده گانه عقدنامه مانند طلاق زن به دلیل توهین و فحاشی مرد و یا طلاق به دلیل ترک انفاق از جمله موجبات طلاق زن محسوب می شود.
برای اطلاع از مصادیق عسر و حرج زوجه و طلاق به دلیل عسر و حرج مانند طلاق زن به دلیل توهین و فحاشی مرد و همچنین طلاق زن به دلیل محکومیت زوج، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
پس از بررسی پرونده طلاق و قبل از صدور رای طلاق، قاضی در خصوص مسائل مالی و غیرمالی طلاق تصمیم گیری می کند. مسائل مالی طلاق همان حقوق مالی زن که شامل مهریه، نفقه، تنصیف اموال مرد، اجرت المثل ایام زوجیت و استرداد جهیزیه است و مسائل غیرمالی طلاق شامل حضانت فرزند و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق است. پس از اینکه در خصوص مسائل مالی و غیر مالی طلاق تعیین تکلیف شد، قاضی رای طلاق را صادر می کند.
در صورتی که طلاق از طرف مرد یا طلاق توافقی باشد، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود و در صورتی که طلاق از طرف زن باشد، حکم طلاق صادر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش کلیک کنید.
زوجین بعد از صدور و دریافت رای طلاق برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن باید به همراه مدارک شناسایی خود و رای طلاق به دفتر خانه رسمی طلاق مراجعه کنند. زوجین برای ثبت طلاق فقط تا پایان مدت اعتبار رای طلاق مهلت دارند و اگر به دفترخانه طلاق مراجعه نکنند رای طلاق باطل می شود و طلاق قابل اجرا و ثبت نیست.
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه پس از تاریخ ابلاغ و مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه پس از تاریخ ابلاغ است. پس از اجرای طلاق و ثبت آن، طلاق در شناسنامه زوجین ثبت می شود.
طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم میشود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند نیز مقرر است.
مدارکی که زوجین برای اجرا و ثبت طلاق در دفترخانه رسمی طلاق باید به همراه داشته باشند، عبارتند از:
برای اینکه از نحوه مطالبه حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره دریافت کن.
طبق ماده ۳۵ قانون حمایت از خانواده ۱۳۹۱ هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند. درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود. سردفتر به زوجین اخطار میکند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه میرسد.
طبق ماده ۳۳ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود، در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین ابلاغ می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج، یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید.
یکی از سوالات متداول که پس از طلاق برای زن و مرد مطرح می شود، امکان حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق است. آیا می توان نام همسر سابق را پس از طلاق از شناسنامه حذف کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، از سال ۱۳۹۳ به صورت قانونی شرایطی برای حذف نام همسر سابق از شناسنامه پس از طلاق فراهم شده است و آنها می توانند به صورت قانونی نام همسر سابق خود را از شناسنامه حذف کنند، اما نحوه و مراحل حذف نام همسر در صورتی که زوجه باکره باشد یا نباشد با هم متفاوت است.
حذف نام همسر سابق از شناسنامه پس از طلاق در صورتی که زوجه باکره نباشد، فقط پس از ازدواج مجدد امکانپذیر است و باید ازدواج دوم به طور رسمی ثبت شود و در شناسنامه نیز نوشته شود و در این مورد هیچ تفاوتی میان انواع طلاق وجود ندارد و در صورت فوت همسر نیز نحوه حذف نام همسر از شناسنامه به همین ترتیب است و قانونگذار با تعیین این شرط برای حذف نام همسر سابق از شناسنامه از فریب و سوء استفاده افراد در ازدواج دوم جلوگیری می کند.
اگر پس از طلاق، زوجه باکره باشد، زوج و زوجه پس از ثبت طلاق برای حذف نام همسر سابق از شناسنامه خود نیازی به ازدواج مجدد ندارند و آنها می توانند با ارائه گواهی پزشکی قانونی مبنی بر باکره بودن زوجه، درخواست صدور شناسنامه جدید بدون نام همسر سابق را بنمایند و نام همسر سابق را از شناسنامه خود حذف کنند و در این صورت یک شناسنامه جدید بدون اینکه المثنی باشد برای آنها صادر می شود.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، دکتر مهدی رضوی، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره حقوقی در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری از بهترین وکیل خانواده بپرس.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای اطلاع از مراحل ثبت طلاق در شناسنامه به متن مقاله مراجعه کنید.
حقوق مالی زن در عقد موقت فقط شامل مهریه است و در عقد موقت به زن نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال مرد و ارثیه که از حقوق مالی زن بشمار می رود، تعلق نمی گیرد و فقط زن می تواند مهریه خود را مطالبه نماید.
ازدواج به عقدی گفته می شود که بین زن و مرد است که طی این عقد زن بر مرد حلال می شود و طبق شرع اسلام عقد نکاح به دو دسته عقد دائم و عقد موقت تقسیم می شود.
عقد موقت یا صیغه یا مُتعَه یا نکاح مُنْقَطِع نوعی ازدواج است که زن با خواندن صیغه ای، خود را برای زمانی معین و محدود به ازدواج مرد در می آورد. این نوع ازدواج، در قانون مدنی ایران به رسمیت شناخته شده و ازدواج موقت در ایران به نام صیغه یا صیغه محرمیت معروف می باشد.
عقد موقت یعنی زن، شخصاً یا به وسیله وکیلش، خود را برای مدتی معلوم با مهریه تعیین شده به ازدواج مردی درآورد که در ازدواج با او مانع شرعی نداشته باشد.
در ازدواج موقت یا صیغه، رضایت طرفین و خواندن صیغه کافی است و نوشتن و شاهد گرفتن ضروری نیست.
زن و مرد خودشان می توانند صیغه عقد موقت را بخوانند. ابتدا مدت عقد (از یک ساعت تا چند سال) و میزان مهریه را معین کنند و بعد صیغه عقد موقت را بخوانند.
طبق قانون ثبت ازدواج دائم الزامی است و ثبت ازدواج موقت (صیغه) طبق قانون حمایت خانواده فقط در موارد زیر الزامی می باشد:
جز در موارد فوق که گفته شد ثبت ازدواج موقت برخلاف ازدواج دائم الزامی نیست، همچنین ثبت عقد موقت بدون ثبت رسمی انجام می شود و در شناسنامه زوجین ثبت نمی گردد.
نکته: تنها سند عقد موقت معتبر که مهر برجسته داشته باشد مورد قبول اداره اماکن و هتل ها می باشد.
برای انحلال ازدواج موقت بر خلاف ازدواج دائم نیازی به ثبت دادخواست و مراجعه به دادگاه خانواده نمی باشد، طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی، عقد موقت با پایان مدت و یا بذل مدت توسط زوج منحل می شود و زن و مرد از هم جدا می شوند و طلاق و فسخ نکاح مخصوص عقد دائم است و زوجین در عقد دائم برای پایان دادن به ازدواج و زندگی مشترک خود باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواست طلاق را ثبت کنند.
اگر در مورد مطالبه حقوق مالی خود مانند مطالبه مهریه، مطالبه نفقه معوقه، مطالبه ارثیه از ماترک زوج، مطالبه مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت پس از فوت شوهر و… به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل خانواده (وکیل طلاق، وکیل مهریه، وکیل ارث) داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل خانواده را به شما معرفی می کند.
طبق قانون و همچنین شرع مقدس اسلام به محض عقد نکاح زن و مرد نسبت به یکدیگر دارای حقوق و تکالیفی می شوند و هر یک از زن و مرد برای استحکام و تداوم زندگی مشترک باید تکالیف و وظایف خود را به درستی ایفا کند تا به این ترتیب بین زوجین مودت، محبت و تفاهم حاصل شود.
پس از عقد نکاح اعم از عقد دائم و عقد موقت، زن دارای حقوقی مالی و غیرمالی می شود، حقوق مالی و غیرمالی زن در عقد دائم و عقد موقت با هم متفاوت است، در واقع مهمترین تفاوت عقد دائم و موقت در مورد حقوق مالی زوجه است، چرا که برخی حقوق مالی در عقد موقت به زن تعل نمی گیرد.
مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال زوج و ارثیه حقوق مالی زن در عقد نکاح هستند، که در عقد دائم کلیه این حقوق به زن تعلق می گیرد.
مهریه به مالی گفته می شود که مرد در هنگام وقوع عقد نکاح اسلامی به زن خود می پردازد یا مکلف به پرداخت آن می شود. طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، به مجرد عقد، زن مالک مهریه می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید؛ همچنین مهریه مال معینی است که دارای ارزش مالی بوده و ضمن عقد نکاح از سوی زوج به زوجه تملیک و داده میشود و گاهی ممکن است به جای مال، انجام کاری به نفع زن باشد.
مهریه مهمترین حقوق مالی زن بشمار می رود که هم در عقد دائم و هم در عقد موقت به زن تعلق می گیرد، با این تفاوت که تعیین مهریه در عقد دائم از شرایط صحت عقد نیست و در صورتی که در هنگام عقد دائم مهریه تعیین نشود عقد صحیح است و زوجین می توانند پس از عقد نیز در مورد مقدار مهریه با هم به توافق برسند، اما تعیین مهریه در عقد موقت برخلاف عقد دائم از شرایط صحت عقد بشمار می رود، از این رو اگر در هنگام عقد موقت مهریه تعیین نشود، عقد باطل است.
یکی از مهمترین دلایل اهمیت مهریه این است که برخلاف سایر حقوق مالی زن در عقد نکاح، مهریه در هر شرایطی به زن تعلق می گیرد، حتی اگر خیانت و رابطه نامشروع زن با ارائه مدارک محکمه پسند در دادگاه اثبات شود، باز مهریه به او تعلق می گیرد و مرد در عقد دائم یا موقت باید مهریه زن را پرداخت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مهریه زن خیانتکار مراجعه کنید.
اگر برای مطالبه مهریه و یا سایر دعاوی مرتبط با آن مانند مطالبه مهریه در طلاق غیابی، ممنوع الخروج کرده مرد بابت مهریه، استفاده از حق حبس مهریه، بخشش و بذل مهریه از سوی زوجه، مطالبه مهریه از ارث، مطالبه مهریه غیر منقول و نحوه تبدیل مهریه عندالاستطاعه به عندالمطالبه و… نیاز به راهنمایی و مشاوره داری با بهترین وکیل مهریه موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر، همچنین می تونی از طریق واتساپ و تلگرام با وکیل آنلاین مهریه در ارتباط باشید و پاسخ سوالات خود را به صورت آنلاین از وکیل مهریه دریافت کنید.
یکی دیگر از حقوق مالی زن در عقد نکاح اجرت المثل ایام زوجیت است. مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت فقط در زمان طلاق امکان پذیر است و زن می تواند هنگام طلاق آن را مطالبه نماید.
اجرت المثل ایام زوجیت در عقد موقت (صیغه) به زن تعلق نمی گیرد و فقط در عقد دائم و در زمان طلاق زن می تواند آن را مطالبه کند. اجرت المثل ایام زوجیت مانند تنصیف اموال از حقوق زنان در طلاق محسوب می شوند.
اجرت المثل ایام زوجیت به دستمزد زن برای انجام امور خانه داری و نگهداری از فرزندان به درخواست مرد و به قصد عدم تبرع (رایگان نبودن) گفته می شود. مقدار اجرت المثل ایام زوجیت در طلاق توسط کارشناس و با توجه به برخی معیارها مانند تعداد سال های زندگی مشترک، تعداد و جنسیت فرزندان، شاغل یا خانه دار بودن زن و… بستگی دارد.
اگر هر سوالی در مورد طلاق داری با وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان در تماس باش…
طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن مانند مسکن، پوشاک، غذا، اثاثیه منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و حتی خادم البته در صورت عادت زن یا احتیاج به واسطه نقصان یا بیماری می باشد.
نفقه نیز مانند مهریه از جمله مهمترین حقوق مالی زن در عقد نکاح است که با جاری شدن عقد و تمکین زوجه از زوج به او تعلق می گیرد. در عقد موقت هر چند که زن از شوهر تمکین کرده باشد، اما به زن نفقه تعلق نمی گیرد. در عقد موقت بدهی شوهر بر دادن نفقه زن براساس رضایت زن و شوهر است و شوهر در صورتی به زن نفقه می دهد که به صراحت شرط شده یا عقد موقت مبنی بر آن جاری شده باشد. طبق ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی، در عقد موقت یا صیغه زن حق نفقه ندارد، مگر اینکه شرط شده یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد و فقط در عقد دائم به زن نفقه تعلق می گیرد به طوری که ترک انفاق مرد از موجبات طلاق از طرف زن محسوب می شود و در صورت اثبات ترک انفاق مرد زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
یکی از شروط موجود در عقدنامه شرط تنصیف اموال زوج است که به موجب این شرط در زمان طلاق تا نصف دارایی شوهر از ۱ تا ۵۰ درصد که پس از ازدواج به دست آورده است، به زوجه تعلق می گیرد، که مقدار آن توسط دادگاه تعیین می شود و دارایی های زوج پیش از ازدواج و ارثیه ای که بعد از ازدواج به او می رسد، در هنگام طلاق به زوجه تعلق نخواهد گرفت.
تنصیف اموال مرد فقط در زمان طلاق و به موجب قبول این شرط از سوی زوج در هنگام عقد دائم و امضای این شرط در عقد نامه به زن تعلق می گیرد، همچنین باید طلاق از طرف مرد باشد و دلیل طلاق نیز نشوز زن نباشد، از این رو با توجه به شرایط تعلق گرفتن تنصیف اموال مرد، این شرط در عقد موقت به زن تعلق نمی گیرد و در زمان انحلال عقد موقت، زن هیچ سهمی در اموال مرد نخواهد داشت.
با توجه به آنچه گفته شد در طلاق از طرف زن و طلاق توافقی و یا طلاق از طرف مرد به دلیل نشوز زن مانند سوءمعاشرت زن، خیانت و رابطه نامشروع زن و عدم تمکین زن از مرد و غیره حتی در عقد دائم نیز به زن تنصیف اموال تعلق نخواهد گرفت.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی طلاق مانند طلاق غیابی، طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد، ترک انفاق، دعوای الزام به تمکین زوجه و غیره با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
زن و مرد در عقد موقت از یکدیگر ارث نمی برند، بنابراین اگر زوج فوت کند، فقط به همسر دائمی وی ارثیه تعلق می گیرد و زن در عقد موقت ارثیه ندارد.
ارثیه زن در عقد دائم در صورتی که مرد فرزندی نداشته باشد، یک چهارم و اگر مرد فرزند داشته باشد، یک هشتم از ماترک شوهر است، علاوه بر اینکه زن می تواند مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت خود را نیز پس از فوت شوهر از وراث او مطالبه نماید و ورثه متوفی باید مهریه و اجرت المثل زن را از ترکه او به زن پرداخت کنند.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل ارث (وکیل ارث آنلاین) را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی ارث و میراث بتونی به حقوق خود پس از فوت همسرت برسی.
همان طور که گفته شد در عقد دائم به زن حقوق مالی تعلق می گیرد که برخی از آنها مانند مهریه و نفقه در زندگی مشترک از سوی زن قابل مطالبه است و برخی دیگر مانند اجرت المثل ایام زوجیت و تنصیف اموال مرد فقط در زمان طلاق قابل مطالبه است و ارثیه، مهریه و اجرت المثل نیز حقوقی هستند که زن می تواند پس از فوت شوهر از ورثه ی او مطالبه نماید.
در صورتی که زوجه برای مطالبه حقوق مالی خود در عقد دائم یا موقت نیاز به مشاوره و راهنمایی داشته باشد و یا بخواهد برای تقدیم دادخواست به دادگاه برای مطالبه حقوق مالی خود به یک وکیل با تجربه وکالت دهد باید به چه کسی مراجعه کند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت وکیل خانواده از جمله وکیل طلاق یا وکیل مهریه بهترین کسی است که می تواند زوجه را برای مطالبه حقوق مالی خود راهنمایی کند و یا وکالت او را برای پیگیری پرونده در دادگاه قبول نماید.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره حقوقی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده نیاز به مشورت با یک وکیل خانواده داری، می تونی از طریق پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران و کانال حقوقی تلگرام با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید و هر سوالی داری بپرسی.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
در عقد موقت فقط به زن مهریه تعلق می گیرد و شوهر در صورتی به زن نفقه می دهد که به صراحت شرط شده یا عقد موقت مبنی بر آن جاری شده باشد، در غیر این صورت نفقه و سایر حقوق مالی مانند اجرت المثل ایام زوجیت و تنصیف اموال و ارثیه در عقد موقت به زن تعلق نمی گیرد.
حقوق مالی زن در عقد دائم شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت (یا نحله)، تنصیف اموال زوج و ارثیه است. مطالبه مهریه و نفقه از سوی زن منحصر به زمان طلاق نیست و زن می تواند هر زمان آن را از شوهر مطالبه نماید، اما اجرت المثل و تنصیف اموال فقط در زمان طلاق توسط زن قابل مطالبه است و ارثیه نیز پس از فوت شوهر به زن تعلق می گیرد.
ازدواج به عقدی گفته می شود که بین زن و مرد است که طی این عقد زن بر مرد حلال می شود و هدف از ازدواج زندگی مشترک زن و مرد و فرزند آوری است و طبق شرع اسلام عقد نکاح به دو دسته عقد دائم و عقد موقت تقسیم می شود.
عقد دائم یا ازدواج دائم به رابطه زوجیت گفته می شود که بین زن و مرد منعقد می شود و به صورت دائمی و ابدی می باشد و رابطه زوجیت در عقد دائم با طلاق، فسخ نکاح یا فوت یکی از زوجین به پایان می رسد. در عقد دائم زن و مرد نسبت به یکدیگر تکالیفی دارند، که به محض عقد نکاح بر آنها واجب می شود، مانند تمکین از مرد که بر عهده ی زن می باشد و نفقه زن که بر عهده مرد می باشد و در صورتی که هر یک از طرفین از وظایف زناشویی خود تخلف کنند، طرف مقابل می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و الزام به انجام تکلیف مورد نظر را درخواست نماید.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق در شرق تهران تماس بگیری و مشاوره دریافت کنی.
سابقه ی الزام ثبت ازدوج در قانون ایران به سال ۱۳۱۰ برمی گردد؛ قانونگذار قبل از انقلاب اسلامی بدون تفکیک انواع ازدواج، عدم ثبت آن را برای زوج و عاقد جرم انگاری نموده بود.
در حال حاضر طبق ماده ۶۴۵ قانون مجازات اسلامی، به منظور حفظ بنیان خانواده، ثبت ازدواج دائم، طلاق و رجوع براساس مقررات الزامی است؛ چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی اقدام به ازدواج دائم، طلاق و رجوع نماید به مجازات حبس تعزیری تا یک سال محکوم می شود.جرم موضوع این ماده از جرائم عمومی است و تعقیب آن نیازی به شکایت شاکی خصوصی ندارد.
طبق ماده ۶۴۵ قانون مجازات اسلامی، اگر زوج بعد از ازدواج، اقدام به ثبت ازدواج نماید، به تکلیف قانونی خود عمل نموده است و وجود فاصله زمانی بین اجرای عقد نکاح و ثبت آن موجب تعقیب وی نخواهد بود .
طبق ماده ۴۴ لایحه حمایت از خانواده، در مورد مقررات کیفری برای مردی که بدون ثبت در دفاتر رسمی اقدام به ازدواج دائم نماید، مجازات جزای نقدی قرار داده و جمع این مجازات با یکی از محرومیت های اجتماعی همراه می باشد.
عقد نکاح اعم از دائم و موقت نیز مانند سایر عقود باید شرایطی داشته باشد تا صحیح باشد. در قانون و شرع اسلام چندین شرط تعیین شده است که در صورت وجود آنها عقد نکاح صحیح خواهد بود. یعنی در صورت وجود این شرایط در هنگام عقد نکاح، عقد صحیح و در صورت عدم وجود شرایط مقرر عقد باطل خواهد بود.
شرایط صحت عقد نکاح عبارتند از:
با وکالت دادن به بهترین وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان می تونی بدون سردرگمی و اتلاف وقت در دادگاه با صرف کمترین وقت و هزینه برای ثبت و پیگیری دادخواست طلاق اقدام کنی.
به محض عقد نکاح دائم زوجین دارای حقوق مالی و غیرمالی می شوند. پس از عقد نکاح زن دارای حقوق مالی می شود که پرداخت آن برعهده مرد است و مقدار، زمان و نحوه پرداخت آنها با یکدیگر متفاوت است. در واقع حقوق مالی زوجه از جمله مهمترین تفاوت عقد دائم و موقت محسوب می شود.
حقوق مالی زن عبارتند از:
حق طلاق، حق تحصیل و کار، حق تعیین محل سکونت و حق سفر از جمله حقوق غیرمالی زن بشمار می رود که در زمان عقد نکاح زوجین می توانند در مورد آنها با هم توافق کنند و به عنوان شروط ضمن عقد در عقدنامه درج کنند و پس از عقد نکاح مرد ملزم است به شروطی که در زمان عقد با زوجه توافق کرده است عمل نماید. در صورتی که مرد برخلاف شروط ضمن عقد عمل نماید، زن دارای حق طلاق می شود و می تواند به دلیل نقض شروط ضمن عقد توسط شوهر از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید.
مهریه مهمترین حقوق مالی زوجه است. مهریه به مالی گفته می شود که مرد در هنگام وقوع عقد نکاح اسلامی به زن خود می پردازد یا مکلف به پرداخت آن می شود. طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید؛ همچنین مهریه مال معینی است که دارای ارزش مالی بوده و ضمن عقد نکاح از سوی زوج به زوجه تملیک و داده میشود و گاهی ممکن است به جای مال، انجام کاری به نفع زن باشد مانند تعهد مرد به آموزش قرآن به زن
تعیین مهریه از شرایط صحت عقد دائم نیست، از این رو اگر در زمان نکاح، مهریه ای تعیین نشده باشد عقد صحیح است و طرفین می توانند بعد از ازدواج در مورد مهریه توافق نمایند. به همین دلیل، با توجه به اینکه مهریه در زمان عقد تعیین شده باشد یا نشده باشد؛ اما در عقد موقت (صیغه)، تعیین مهریه شرط لازم و ضروری برای صحت عقد می باشد و عدم تعیین مهریه و مدت زمان عقد موقت موجب بطلان نکاح می شود.
اگر برای مطالبه مهریه و سایر دعاوی مهریه مانند مطالبه مهریه از ضامن، استفاده از حق حبس مهریه، مطالبه مهریه غیر منقول، ممنوع الخروجی بابت مهریه، بذل مهریه از سوی زوجه، مطالبه مهریه در طلاق غیابی و… نیاز به مشورت با بهترین وکیل مهریه داری، با وکیل مهریه موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن مانند مسکن، پوشاک، غذا، اثاثیه منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و حتی خادم البته در صورت عادت زن یا احتیاج به واسطه نقصان یا بیماری می باشد.
پرداخت نفقه توسط مرد در عقد دائم مشروط به تمکین زوجه از شوهر است مگر اینکه زن در عدم تمکین عذر شرعی داشته باشد. پرداخت نفقه به زن مشروط به فقر زن نیست و در صورت شاغل بودن و تمکن مالی این حق از وی ساقط نمی شود. همچنین نفقه زوجه دِین ممتاز است و بر سایر طلبکاران ترجیح دارد.
نفقه یکی دیگر از مهمترین حقوق مالی زوجه بشمار می رود به طوری که قانون گذار ترک انفاق را یکی از موجبات طلاق زن قرار داده است و در صورتی که مرد نفقه زن را پرداخت نکند و دادگاه نتواند او را ملزم به پرداخت نفقه کند، به درخواست زن حکم طلاق صادر می شود، چرا که ترک انفاق از مصادیق عسر و حرج زوجه محسوب می شود. زن می تواند علاوه بر مطالبه نفقه ی معوقه ی خود از ترک انفاق مرد نیز شکایت کیفری نماید و مرد علاوه بر پرداخت نفقه معوقه به حبس نیز محکوم می شود.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی طلاق مانند دعوای اثبات زوجیت، ترک انفاق، دعوای الزام به تمکین زوجه، طلاق غیابی و غیره با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
اجرت المثل ایام زوجیت به دستمزد زن گفته می شود که برای انجام امور خانه داری و نگهداری فرزندان که به درخواست مرد و قصد عدم تبرع (رایگان نبودن) انجام داده است اجرت المثل ایام زوجیت می گویند.
مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت توسط زوجه مشروط به زمان طلاق است و برخلاف نفقه و مهریه زن نمی تواند در حالی که به زندگی مشترک خود با همسرش ادامه می دهد درخواست اجرت المثل نماید.
میزان اجرت المثل ایام زوجیت در طلاق توسط کارشناس دادگستری و براساس برخی معیارها مانند تعداد و جنسیت فرزندان، خانه دار یا شاغل بودن زن، میزان تحصیلات، وضعیت اجتماعی و شان زن و غیره تعیین می شود.
در صورتی که در طلاق به زن اجرت المثل ایام زوجیت تعلق نگیرد، دادگاه مبلغی را به عنوان دستمزد زن برای انجام امور خانه داری تعیین می کند که به آن نحله گفته می شود.
از سال ۱۳۶۰ شرطی در سند ازدواج اضافه شد، به نام شرط تنصیف اموال زوج، که به موجب این شرط در زمان طلاق تا نصف دارایی شوهر (از ۱ تا ۵۰ درصد) که پس از ازدواج به دست آورده است، به زوجه تعلق می گیرد، که میزان آن توسط دادگاه خانواده تعیین می شود و دارایی های زوج پیش از ازدواج در هنگام طلاق به زوجه تعلق نخواهد گرفت. همچنین ارثیه ای که مرد پس از ازدواج دریافت می کند جزء دارایی مرد محسوب نمی شود و در تنصیف اموال هنگام طلاق به زن تعلق نمی گیرد.
اجرای تنصیف اموال زوج نیز مانند مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت تنها در زمان طلاق امکان پذیر است و زن پیش از درخواست طلاق نمی تواند تنصیف اموال را مطالبه نماید. برای اجرای تنصیف اموال زوج در طلاق باید مرد در هنگام عقد نکاح شرط تنصیف اموال را در عقدنامه امضا کرده باشد و طلاق از طرف مرد باشد و طلاق مرد به دلیل نشوز زوجه نباشد، در غیر این صورت تنصیف اموال زوج در طلاق به زن تعلق نمی گیرد.
میزان تنصیف اموال از ۱ تا ۵۰ درصد و براساس برخی معیارها مانند توانایی مالی زوج، توانایی مالی زوجه هنگام طلاق، سال های زندگی مشترک، سن زوج و زوجه و غیره تعیین می شود.
برای مشاوره در خصوص حقوق مالی و غیرمالی طلاق با بهترین وکیل طلاق در شمال تهران در ارتباط باشید…
ارثیه از دیگر حقوق مالی زوجه محسوب می شود که پس از فوت شوهر از ماترک زوج به او تعلق می گیرد. ماترک به کلیه اموال و دارایی های مرد گفته می شود که پس از پرداخت دیون و بدهی های او بعد از فوت باقی مانده است. پس از فوت شوهر اگر مرد فرزندی نداشته باشد یک چهارم و اگر فرزند داشته باشد یک هشتم از ماترک او به زوجه او تعلق می گیرد.
همچنین زن می تواند مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت خود را که پیش از فوت شوهر وصول نکرده است، پس از فوت او مطالبه نماید، به این صورت که باید دادخواست مطالبه مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت را به طرفیت وراث شوهر به دادگاه خانواده تقدیم کند و پس از بررسی و رسیدگی پرونده در دادگاه، طبق رای صادره از ماترک شوهر مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت زوجه پرداخت می شود.
البته در ایام عده طلاق رجعی که مرد می تواند به همسر خود رجوع کند و به زندگی زناشویی خود ادامه دهند در صورتی که مرد فوت کند، به زن که در ایام عده طلاق رجعی به سر می رود، ارثیه تعلق می گیرد، اما پس از پایان مدت عده به زن ارثیه تعلق نمی گیرد.
برای مطالبه مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت از ماترک شوهر به وکیل ارث موسسه حقوقی دادآرمان مراجعه کنید تا از حق و حقوق مالی خود بعد از فوت شوهر مطلع شوید.
همان طور که گفته شد در عقد دائم به زن حقوق مالی تعلق می گیرد که برخی از آنها مانند مهریه و نفقه در زندگی مشترک از سوی زن قابل مطالبه است و برخی دیگر مانند اجرت المثل ایام زوجیت و تنصیف اموال مرد فقط در زمان طلاق قابل مطالبه است و ارثیه، مهریه و اجرت المثل نیز حقوقی هستند که زن می تواند پس از فوت شوهر از ورثه ی او مطالبه نماید.
در صورتی که زوجه برای مطالبه حقوق مالی خود نیاز به مشاوره و راهنمایی داشته باشد و یا بخواهد برای تقدیم دادخواست به دادگاه برای مطالبه حقوق مالی خود به یک وکیل با تجربه وکالت دهد باید به چه کسی مراجعه کند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت وکیل خانواده از جمله وکیل طلاق یا وکیل مهریه بهترین کسی است که می تواند زوجه را برای مطالبه حقوق مالی خود راهنمایی کند و یا وکالت او را برای پیگیری پرونده در دادگاه قبول نماید.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره حقوقی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در خصوص دعاوی خانواده نیاز به مشورت با یک وکیل خانواده داری، می تونی از طریق پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران و کانال حقوقی تلگرام با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید و هر سوالی داری بپرسی.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال مرد و ارثیه