جهیزیه، به مجموعه وسایل و اشیائی که از سوی خانواده زوجه به عروس به هنگام رفتن به منزل شوهر تسلیم می گردد گفته می شود.
در واقع جهیزیه، مالی است که زوجه براساس رسومات جامعه و خانواده، در زمان ازدواج با خود به منزل زوج می برد که علاوه بر استفاده خود به شوهر نیز اجازه استفاده کردن از آن را می دهد.
جهیزیه جزء اموال زوجه محسوب می شود و زوج حق هیچ گونه تصرفی در آن را ندارد و حتی زوجه می تواند زوج را از دسترسی به آن منع کرده و برای شروع یا ادامه زندگی مشترک، از وی درخواست تهیه اثاثیه و وسایل منزل بنماید و جهیزیه خویش را نیز در جایی محفوظ دارد، حتى مى تواند بدون اجازه همسرش آنها را به دیگران ببخشد. بنابراین زوج مالک جهیزیه محسوب نمی شود و نمی تواند آن را بفروشد و یا به آن آسیبی برساند.
اگر برای مطالبه حقوق مالی خود در طلاق از جمله استرداد جهیزیه (با سیاهه جهیزیه یا بدون سیاهه) نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق تضمینی با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
براساس قانون مدنى و موازین شرعى تأمین لوازم و اثاثیه منزل و تمام مخارج زندگی برای شروع زندگی مشترک بر عهده ی زوج است و زوجه هیچ گونه وظیفه ای در تامین اثاثیه منزل و آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد و زوجه فقط براساس عرف برای شروع زندگی مشترک اقدام به تهیه جهیزیه می نماید.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن (استرداد جهیزیه، مطالبه نفقه، حضانت فرزند و…) است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.
برخلاف تصور مردم، عرف و رسومات معمول در جامعه، زوجه ملزم به تهیه و آوردن جهیزیه به منزل شوهر نبوده، همچنین الزام قانونی در این مورد نیز وجود ندارد.
زوجه می تواند به موجب تنظیم اظهارنامه و ابلاغ به زوج از وی درخواست تهیه مسکن با اسباب تمکین زوجه و لوازم منزل مشترک بنماید و تعهدی به آوردن جهیزیه به منزل مشترک از نظر قانونی نخواهد داشت.
بدین ترتیب، جهیزیه ناشی از توافق عرفی و رسمی بین زوج و زوجه بوده و کمیت و کیفیت آن، بنا به ملاحظات فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی آنها متفاوت خواهد بود.
اگرچه عرف به عنوان رویه مستمر و دائمی می تواند از مبانی و منابع حقوق محسوب شود، اما این رویه عرفی از نظر کمی، کیفی و شکلی نسبت به جهیزیه در خانواده های مختلف و مناطق متعدد، متفاوت بوده و نمی توان به آن، به عنوان یک رویه مستمر متحدالشکل الزام آور عرفی، نگریست، بنابراین قانون گذار زوجه را ملزم به تهیه جهیزیه ننموده و آنها از نظر قانونی ملزم به تهیه و انتقال جهیزیه به منزل زوج نمی باشند. اما این عدم الزام مانع از رسیدن طرفین به توافقی مشخص در این مورد بنا به رسومات معمول در بین خانواده ها نخواهد بود.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.
هنگامی که زوج و زوجه نسبت به تهیه جهیزیه از سوی زوجه توافق نمایند، این توافق در صورت عدم مخالفت با قانون و نظم عمومی جامعه براساس ماده ۱۰ قانون مدنی بین طرفین و قائم مقام قانونی آنها معتبر و لازم الاجرا خواهد بود.
توافق در تهیه جهیزیه از سوی زوجه می تواند طی یک سند عادی یا یک سند رسمی در دفتر اسناد رسمی یا طی سند نکاحیه (عقدنامه) از سوی سردفتر ازدواج و یا اسناد تنظیمی از سوی دفاتر کنسولی مقیم خارج از کشور یا دیگر مراجع رسمی مربوطه و یا به موجب واگذاری وکالت رسمی در این مورد انجام شود.
در صورت توافق به تهیه جهیزیه از نظر قانونی دو حالت متصور است:
حالت اول (توافق به تهیه جهیزیه به عنوان یک تعهد)
در صورتی که توافق به تهیه جهیزیه از سوی زوجه به عنوان یک تعهد مطرح شود و زوجه از انجام این تعهد خودداری کند، در دادگاه های صالحه از نظر قانونی الزام زوجه به انجام تعهد توافق شده است و زوجه ملزم به انجام تعهد که تهیه جهیزیه است، خواهد شد.
حالت دوم (توافق به تهیه جهیزیه از سوی زوجه با سند رسمی)
در صورتی که رسیدن به توافق برای تهیه جهیزیه از سوی زوجه، بر اساس اسناد رسمی باشد، در صورت عدم انجام تعهد از سوی زوجه، نیازی به مراجعه به دادگاه نبوده و زوج می تواند برای انجام تعهد به موجب سند رسمی از مرجع صالح درخواست صدور اجرائیه نماید تا زوجه ملزم به انجام تعهد خود که تهیه جهیزیه است، شود.
* نکته: ممکن است به دلیل عدم وقوع ازدواج بین زن و مرد که مبنای وقوع توافق بر سر جهیزیه است، مراتب مذکور اساساً موضوعیت پیدا نکند.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.
منظور از قیمت جهیزیه، قیمت اقلام جهیزیه در زمان انتقال جهیزیه به منزل زوج نیست، بلکه قیمت زمانی مورد نظر است که وسایل جهیزیه توسط زوج که مسئول نگهداری از آن بوده از بین رفته است و زوج باید خسارت آن را به زوجه پرداخت نماید.
* نکته: چون استفاده از وسایل جهیزیه موجب کاهش قیمت آن می شود، زوجه نمی تواند نسبت به کاهش قیمت به دلیل استهلاک و فرسودگی چیزی از زوج مطالبه نماید. مگر اینکه زوج در فرسودگی و تلف جهیزیه مقصر باشد.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس
جهیزیه، به مجموعه وسایل و اشیائی که از سوی خانواده زوجه به عروس به هنگام رفتن به منزل شوهر تسلیم می گردد گفته می شود.
در واقع جهیزیه، مالی است که زوجه براساس رسومات جامعه و خانواده، در زمان ازدواج با خود به منزل زوج می برد که علاوه بر استفاده خود به شوهر نیز اجازه استفاده کردن از آن را می دهد. جهیزیه جزء اموال زوجه محسوب می شود و زوج حق هیچ گونه تصرفی در آن را ندارد.
جهیزیه در قانون ایران تعریف مشخصی ندارد اما براساس قانون مدنى و موازین شرعى تأمین لوازم و اثاثیه منزل و تمام مخارج زندگی برای شروع زندگی مشترک بر عهده ی زوج است و زوجه هیچ گونه وظیفه ای در تامین اثاثیه منزل و آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد و زوجه فقط براساس عرف برای شروع زندگی مشترک اقدام به تهیه جهیزیه می نماید.
اگر برای استرداد جهیزیه نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
اقلام موجود در جهیزیه زوجه در فهرستی نوشته می شود که به آن سیاهه جهیزیه گفته می شود. بهتر است سیاهه جهیزیه مانند سایر برگه های قراردادی در دو نسخه تهیه شود. یک نسخه آن نزد زوجه و دیگری نزد زوج باشد.
سیاهه جهیزیه فقط زمانی رسمیت پیدا می کند که زوج آن را امضا کند و در صورت عدم امضای سیاهه توسط زوج حتی در صورت امضای شهود، برگه سیاهه فاقد اعتبار خواهد بود و قابلیت استناد در محاکم قضایی را نخواهد داشت.
گاهی ممکن است بعضی از خانواده ها به جای تهیه فهرست از اقلام موجود در جهیزیه و دریافت امضای زوج در سیاهه، اقدام به فیلمبرداری از جهیزیه بنماید، اما فیلم اثاثیه جهیزیه حتی با حضور زوج در فیلم یا چیدمان جهیزیه در منزل زوج از نظر قانونی قابلیت استناد ندارد و قابل ارائه به دادگاه خانواده نخواهد بود.
اگر سیاهه جهیزیه توسط افراد عادی نوشته شود حکم سند عادی را دارد و اگر در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده باشد، حکم سند رسمی را خواهد داشت که در هر دو صورت، سیاهه جهیزیه با امضای زوج قابلیت استناد را در دادگاه خواهد داشت.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق (طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن، الزام به تمکین زوجه و…) بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.
برای اینکه سیاهه جهیزیه در دادگاه خانواده قابلیت استناد داشته باشد، زوجه برای تهیه سیاهه باید نکاتی را مورد توجه قرار دهد.
برای نوشتن سیاهه جهیزیه باید لیست اقلام با جزئیات آنها مانند برند، اندازه، تعداد و غیره به طور کامل قید شود.
در تهیه سیاهه جهیزیه بهتر است دو نفر شاهدکه از بستگان زوج و زوجه هستند آن را امضاء نمایند. در چنین شرایطی این فهرست حکم سند عادی را خو اهد داشت که در دادگاه قابلیت استناد دارد.
در صورتی که سیاهه جهیزیه در دو نسخه تهیه شود، در دادگاه برای زوج هم قابلیت استناد است و فقط دلیلی بر ادعای زوجه نخواهد بود، چرا که گاهی ممکن است زوجه ادعایی بیش از فهرست واقعی جهیزیه داشته باشد که در چنین شرایطی با توجه به نسخه دوم که نزد زوج است، می تواند بیاساس بودن ادعای زوجه را اثبات نماید.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.
زوج باید فهرست جهیزیه را پس از آنکه وسایل به خانه مشترک منتقل شد یا حداقل در اختیار وی قرار گرفت امضاء کند، زیرا از زمان امضای فهرست این حکم را پیدا می کند که در اختیار زوج قرار گرفته است و او نسبت به آن مسئول است.
از نظر قانونی، اموال مربوط به جهیزیه حکم امانی دارد و زوج از زمان امضاء سیاهه، نسبت به جهیزیه زوجه حکم امین را خواهد داشت و در صورتی که اموال جهیزیه در صورت کوتاهی زوج در نگهداری از آن، از بین برود، زوج به عنوان امین ملزم به پرداخت خسارت خواهد بود.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در خصوص طلاق زن با شروط دوازده گانه عقدنامه، با بهترین وکیل طلاق تضمینی، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
در صورتی که در زمان انتقال جهیزیه به منزل زوج، فهرست کاملی از جهیزیه زوجه تهیه شده و به امضای زوج رسیده باشد و اکنون به دلیل اختلاف بین زوجین یا طلاق، زوجه بخواهد جهیزیه خود را از منزل زوج خارج کند، سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا در این فرض زوج ملزم به رد عین جهیزیه به زوجه است؟ و در صورت از بین رفتن عین آن، زوج به پرداخت مثل یا قیمت آن محکوم می شود؟ آیا ارائه سیاهه جهیزیه برای صدور چنین حکمی کافی است؟
ممکن است ادعا شود که زوج با امضای سیاهه جهیزیه به عنوان امین متعهد به نگهداری از اموال زوجه شده است. براساس ماده ۲۱۶ و ۶۲۰ قانون مدنی، امین باید اموالی را که به او سپرده شده است در صورت درخواست مالک به او بازگرداند و در موردی که نسبت به تلف یا بقای این اموال تردید شود، چون اصل بقای آنها است، باید زوج را مدعی شمرد و اگر او نتواند از بین رفتن جهیزیه را ثابت کند، باید محکوم به رد آن شود.
با این وجود جهیزیه در تصرف اختصاصی زوج نمی باشد و زن و شوهر بر این اموال سلطه مشترکی دارند و هر کدام به تنهایی نیز می توانند از آن استفاده کنند. البته زوجه به عنوان مالک جهیزیه می تواند جهیزیه را از بین ببرد یا به دیگری انتقال دهد و زوج نمی تواند مانع از این کار شود.
بنابراین ادعای اینکه زوج با امضای سیاهه مأمور نگهداری جهیزیه شده است با واقعیت و انصاف سازگار نخواهد بود.
جهیزیه در گذر زمان در زندگی مشترک مورد استفاده زوج و زوجه قرار می گیرد و به این دلیل فرسوده شده یا برخی اقلام آن از بین می رود، حال سوال این است، آیا زوج براساس سیاهه جهیزیه که امضا کرده است، در صورت فرسوده شدن یا از بین رفتن اقلام جهیزیه به دلیل گذشت زمان، به حفظ و رد این اموال محکوم خواهد شد؟
بدین جهت دیوان عالی کشور در رأی وحدت رویه شماره ۱۳۶۶ مورخ ذیحجه سال ۱۳۳۹ قمری خود اعلام میکند: «… داشتن قبض رسید جهیزیه به تنهایی برای حق مطالبه نیست، بلکه زوجه باید ثابت نماید که جهیزیه باقی در منزل زوج و اثر قبض و رسید فقط همین است که با بقاء و پایدار ماندن عین جهیزیه زوج نمی تواند بدون انتقال دهنده جدیدی نسبت به آن دعوی مالکیت بنماید.»
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق (تنصیف اموال مرد، استرداد جهیزیه، مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت و…) مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق تضمینی در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
جهیزیه، به مجموعه وسایل و اشیائی که از سوی خانواده زوجه به عروس به هنگام رفتن به منزل شوهر تسلیم می گردد گفته می شود.
در واقع جهیزیه، مالی است که زوجه براساس رسومات جامعه و خانواده، در زمان ازدواج با خود به منزل زوج می برد که علاوه بر استفاده خود به شوهر نیز اجازه استفاده کردن از آن را می دهد.
براساس قانون مدنى و موازین شرعى، تأمین لوازم و اثاثیه منزل و تمام مخارج زندگی برای شروع زندگی مشترک بر عهده ی زوج است و زوجه هیچ گونه وظیفه ای در تامین اثاثیه منزل و آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد و زوجه فقط براساس عرف برای شروع زندگی مشترک اقدام به تهیه جهیزیه می نماید.
همان طور که گفته شد، زوجه مالک جهیزیه خود است و از نظر قانونی هر زمان که بخواهد و به هر دلیلی می تواند جهیزیه خود را با ارائه سیاهه از منزل زوج خارج کند. در صورتی که زوج برای بردن جهیزیه مانع شود و از انتقال جهیزیه توسط زوجه ممانعت نماید، زوجه می تواند درخواست اظهارنامه دهد و به همسر خود اعلام کند، در صورتی که از خارج کردن جهیزیه جلوگیری نماید، زوجه می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و دادخواست استرداد جهیزیه را به دادگاه تقدیم نماید و پس از صدور حکم دادگاه، جهیزیه خود را از منزل زوج خارج نماید.
براساس ماده ۶۳ قانون اجرای احکام مدنی، از اموال منقول که در محل زندگی مشترک زوجین وجود دارد آنچه که معمولاً مورد استفاده زوجه قرار می گیرد، متعلق به زوجه است و آنچه مورد استفاده زوج قرار می گیرد به مرد تعلق دارد و بقیه با توجه به مقررات این قانون مشترک محسوب می شود، مگر اینکه خلافش ثابت شود.
تا زمانی که عین جهیزیه وجود داشته باشد، زوجه می تواند درخواست گرفتن عین آن را نماید. و در صورت تلف شدن و از بین رفتن آن قیمت آن را مطالبه کند. در صورتی که زوج محکوم شود در مرحله تجدیدنظر یا هنگام اجرای حکم، براساس ماده ۳۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۳۹ قانون اجرای احکام مدنی باید قیمت اقلام موجود در جهیزیه را به زوجه پرداخت نماید.
برای اینکه زوجه بتواند دعوای استرداد جهزیه را مطرح کند ابتدا باید بتواند اثبات کند که جهیزیه را به منزل زوج برده و به وی تحویل داده است. از این رو برای اثبات اقلام جهیزیه باید سیاهه جهیزیه را به دادگاه خانواده ارائه نماید.
سیاهه جهیزیه فهرستی است که اقلام جهیزیه زوجه با تمام جزئیات در آن نوشته شده است و زوج آن را امضا کرده است. البته بهتر است دو نفر شاهد نیز از بستگان زوج سیاهه جهیزیه را امضا کنند. در صورتی که زوج سیاهه جهیزیه را امضا نکرده باشد سیاهه فاقد اعتبار قانونی بوده و قابلیت استناد در دادگاه را نخواهد داشت.
همچنین توصیه می شود، سیاهه جهیزیه مانند سایر برگه های قراردادی در دو نسخه تهیه شود. یک نسخه آن نزد زوجه و دیگری نزد زوج باشد. قابلیت استناد در محاکم قضایی را نخواهد داشت.
اگر زوجه برای استرداد جهیزیه سیاهه جهیزیه را نداشته باشد، می تواند با استفاده از فاکتور اجناس خریداری شده و گواهی شهود انتقال جهیزیه را به منزل زوج اثبات نماید.
نحوه تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه از سوی زوجه مانند سایر دادخواست های تقدیمی به دادگاه می باشد:
* قسمت توضیحات و مشخصات خواهان: مشخصات شخص تقدیم کننده دادخواست نوشته می شود که زوجه یا وکیل قانونی او است.
* قسمت مشخصات و توضیحات خوانده: نام و مشخصات زوج یا وکیل قانونی او نوشته می شود.
* قسمت ادله و منضمات: در قسمت ادله باید دلایل مورد استفاده در دادخواست استرداد جهیزیه توسط زوجه یا وکیل او نوشته شود.
بعد از تنظیم و تقدیم دادخواست استرداد جهیزیه به دادگاه خانواده، دادگاه دادخواست را از نظر تکمیل بودن مدارک بررسی می کند و بعد دستور، تعیین وقت رسیدگی را صادر می کند و با توجه به میزان حجم کار و شلوغی دادگاه ها، این زمان می تواند بلافاصله یا مدتی بعد از تقدیم دادخواست باشد و یا خیلی بعد از تقدیم دادخواست باشد.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
مدارک لازم برای تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه عبارتند از:
* اصل سند ازدواج (عقدنامه) یا کپی از آن
* اصل شناسنامه زوجه
* اصل کارت ملی زوجه
* سیاهه جهیزیه که به امضای زوج و شهود رسیده باشد.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن (طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن، الزام به تمکین زوجه و…) است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.
زن مالک جهیزیه ی خود می باشد و با توجه به اینکه وظیفه قانونی و شرعی برای تهیه جهیزیه ندارد، می تواند هر زمان که بخواهد جهیزیه خود را از منزل زوج خارج کند و در این مورد نیازی به اجازه ی زوج نمی باشد و زوج نمی تواند برای بردن جهیزیه توسط زوجه جلوگیری نماید. البته باید به این نکته اشاره کرد که زوجه فقط می تواند اسباب و وسایلی را که در سیاهه جهیزیه قید شده است را بدون اجازه ی زوج از منزل او ببرد و نه بیشتر.
* نکته: در صورتی که زوجه بدون حکم دادگاه جهیزیه ی خود را از منزل شوهر خارج می کند، بهتر است چند نفر از همسایگان در زمان بردن جهیزیه به عنوان شاهد حضور داشته باشند. که در صورت لزوم شهادت دهند زوجه کدام وسایل را از منزل زوج خارج کرده است.
برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق (اجرت المثل ایام زوجیت، مهریه، نفقه، تنصیف اموال مرد) مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق تضمینی در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.
در دعوای استرداد جهیزیه، دادگاه یک جلسه برای رسیدگی تعیین می کند و اظهارات زوجین را می شنود در صورتی که ادعایی که زوجه کرده است، مورد قبول و پذیرش زوج باشد، زوج باید اقلام و وسایل جهیزیه را به زوجه بازگرداند، ولی اگر زوج این ادعا را قبول نکرد، قاضی قرار استماع شهادت شهود را صادر می نماید، تا شهود در دادگاه حاضر شوند و به بردن جهیزیه با اقلام مورد ادعا به منزل زوج توسط زوجه شهادت دهند.
شهودی که در دادگاه حاضر می شوند، کسانی هستند که زیر استشهادنامه را امضا کرده اند و آنچه مشاهده کرده اند را در دادگاه بیان می کنند، در صورتی که اظهارات شهود مورد قبول قاضی قرار بگیرد، حکم استرداد جهیزیه صادر می شود.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق (مطالبه نفقه معوقه، حضانت فرزند، حق ملاقات پس از طلاق و…) بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.
دعوای استرداد جهیزیه علاوه بر شرایط عمومی دارای شرایط اختصاصی نیز می باشد، که به شرح زیر می باشد:
* باقی بودن عین جهیزیه (باقی بودن عین جهیزیه از سایر شرایط مهمتر است، چرا که زوجه باید بقای جهیزیه را در دادگاه اثبات نماید.)
* تسلیم مال موضوع دعوا به زوج
* مالکیت زوجه به جهیزیه مورد دعوا
* متصرف جهیزیه: اگر جهیزیه در تصرف زوج نباشد، در صورتی که به دعوا توجه نشود، برابر بند ۴ ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوا صادر می گردد.
* نکته: دعوای استرداد جهیزیه یک دعوای عینی است، یعنی تا زمانی که عین مال یعنی جهیزیه وجود داشته باشد، زوج باید عین آن را به زوجه بازگرداند، نه قیمت آن را. اگر خواهان (زوجه) به جای دعوای استرداد جهیزیه، دعوای مطالبه مبلغ جهیزیه را مطرح نماید، موجب تغییر نوع دعوا شده است، که در این صورت زوجه باید ابتدا ارکان اختصاصی دعوای استرداد جهیزیه را ثابت کند و سپس از بین رفتن جهیزیه توسط زوج را اثبات کند و با رعایت شرایطی قیمت آن را از دادگاه خانواده درخواست نماید.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در زمینه طلاق، با بهترین وکیل طلاق تضمینی، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
برای اینکه زن و مرد بتوانند به صورت شرعی و قانونی زندگی مشترک خود را آغاز کنند باید صیغه عقد نکاح جاری شود تا بین زن و مرد علقه زوجیت پدید آید.
عقد نکاح به دو دسته عقد دائم و عقد موقت (صیغه) تقسیم می شود. عقد دائم برای مدت و زمان معینی تعیین نمی شود و تا پایان عمر طرفین جاری می شود و طبق قوانین طلاق در ایران، عقد دائم با طلاق یا فسخ نکاح منحل می شود، اما عقد موقت برخلاف عقد دائم دارای مدت معینی است که مدت زمان آن طبق توافق بین زن و مرد تعیین می شود و با پایان مدت و یا بذل مدت از سوی مرد عقد موقت پایان می یابد.
بطلان نکاح زمانی واقع می شود که نکاح شرایط لازم برای صحت را نداشته باشد در این صورت نکاح باطل محسوب می شود و هر یک از زوجین می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده تقاضای بطلان نکاح را بنماید و زوجین بدون تشریفات طلاق از یکدیگر جدا شوند و به این ترتیب عقد نکاح باطل شده و رابطه زوجیت بین زن و شوهر به پایان می رسد.
اگر برای طرح دعوای بطلان نکاح نیاز به مشاوره و راهنمایی داری با وکیل خانواده (وکیل طلاق تضمینی) موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و مشاوره رایگان دریافت کن.
همان طور که گفته شد در صورتی که عقد نکاح شرایط لازم برای صحت را نداشته باشد باطل می شود و یکی از موارد بطلان نکاح، ازدواج با محارم است. در واقع محارم کسانی هستند که ازدواج با آنها به دلیل خویشاوندی حرام است و طبق نظر فقها احکام حجاب بر آنها جاری نمی شود.
نسب، ازدواج و رضاع اسباب محرمیت هستند و بر این اساس محارم به سه دسته تقسیم می شود:
۱- محارم نسبی: افرادی که به واسطه هم خونی محرم هستند مانند پدر، مادر، خواهر، برادر، پدربزرگ، مادربزرگ و…
۲- محارم سببی: افرادی که به واسطه ازدواج زن و مرد محرم می شوند مانند ناپدری، نامادری، مادر زن، پدر شوهر و…
۳- محارم رضاعی: افرادی که به واسطه شیر خوردن نوزاد از زنی غیر از مادر خود محرم می شوند.
* نکته: همه زنانی که به واسطه نسب ازدواج با آنها حرام است ازدواج به واسطه رضاع نیز خواهد بود.
طبق قانون و شرع اسلام ازدواج با محارم نسبی یعنی کسانی که به دلیل هم خون بودن با هم محرم هستند مانند پدر، مادر، خواهر، برادر، عمه، خاله، دایی، عمو و… حرام است و موجب بطلان نکاح می شود.
طبق ماده ۱۰۴۵ قانون مدنی نکاح با اقارب نسبی (محارم نسبی) ذیل ممنوع است، اگر چه قرابت حاصل از شبهه یا زنا باشد:
۱- نکاح با پدر و اجداد و با مادر و جدات هر قدر که بالا برود.
۲- نکاح با اولاد هر قدر که پایین برود.
۳- نکاح با برادر و خواهر و اولاد آنها تا هر قدر که پایین برود.
۴- نکاح با عمات و خالات خود و عمات و خالات پدر و مادر و اجداد و جدات
یکی دیگر از موارد بطلان نکاح، ازدواج با محارم رضاعی است. محرمیت رضاعی نوعی محرمیت است که با شیر خوردن میان دو نفر یا بیشتر حاصل می شود. اگر نوزادی از زنی غیر از مادر خود شیر بنوشد، بین طفل و آن زن و فرزندان زن که به نوزاد شیر داده است محرمیت و قرابت رضاعی ایجاد می شود و به افرادی که با شیر خوردن به هم محرم می شوند، محارم رضاعی گفته می شود، از این رو به دلیل محرم بودن ازدواج آنها با هم جایز نیست.
اما شیر خوردن نوزاد از زن برای ایجاد محرمیت رضاعی کافی نیست و موجب حرمت نکاح نمی شود، بلکه این امر مشروط به تحقق شرایطی است که طبق ماده ۱۰۴۶ قانون مدنی به شرح زیر می باشد:
اولا) شیر زن از حمل مشروع حاصل شده باشد.
ثانیا) شیر مستقیما از پستان مکیده شده باشد.
ثالثا) طفل لااقل یک شبانه روز و یا ۱۵دفعه متوالی شیر کامل خورده باشد، بدون اینکه در بین غذای دیگر یا شیر زن دیگر را بخورد.
رابعا) شیر خوردن طفل قبل از تمام شدن دو سال از تولد او باشد.
خامسا) مقدار شیری که طفل خورده است از یک زن و از یک شوهر باشد، بنابراین اگر طفل در شبانه روز مقداری از شیر یک زن و مقداری از شیرزن دیگر بخورد موجب حرمت نمی شود اگر چه شوهر آن دو زن یکی باشد و همچنین اگر یک زن یک دختر و یک پسر رضاعی داشته باشد که هر یک را از شیر متعلق به شوهر دیگر شیر داده باشد آن پسر و یا آن دختر برادر و خواهر رضاعی نبوده و ازدواج بین آنها از این حیث ممنوع نمی باشد.
ازدواج محارم سببی با هم جایز نیست و موجب بطلان نکاح می شود. اما محارم سببی به چه کسانی گفته می شود؟
محرمیت سببی به محرمیتی گفته می شود که به واسطه ازدواج بین زن و مرد و خویشان هر یک از آن دو ایجاد می شود و به افرادی که به این ترتیب با هم محرم می شوند محارم سببی گفته می شود.
طبق ماده ۱۰۴۷ قانون مدنی ازدواج با محارم سببی ممنوع دائمی است:
۱- نکاح بین مرد و مادر و جدات زن از هر درجه که باشد اعم از نسبی و رضاعی
۲- نکاح بین مرد و زنی که سابقا زن پدر و یا زن یکی از اجداد یا زن پسر یا زن یکی از احفاد او (فرزندان، نوادگان) بوده است، هر چند قرابت رضاعی باشد.
۳- نکاح بین مرد با اوناث (دختران) از اولاد زن از هر درجه که باشد ولو رضاعی مشروط بر اینکه بین و زن و شوهر زناشویی واقع شده باشد.
بطلان نکاح یکی از دعاوی خانواده است و خواهان دعوای بطلان نکاح باید دادخواست خود را به دادگاه خانواده تقدیم کند و در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشد و یا بخواهد به یک وکیل مجرب وکالت دهد می تواند به یک وکیل خانواده مانند وکیل طلاق مراجعه کند.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.
برای اینکه زن و مرد بتوانند به صورت شرعی و قانونی زندگی مشترک خود را آغاز کنند باید صیغه عقد نکاح جاری شود تا بین زن و مرد علقه زوجیت پدید آید.
عقد نکاح به دو دسته عقد دائم و عقد موقت (صیغه) تقسیم می شود. عقد دائم برای مدت و زمان معینی تعیین نمی شود و تا پایان عمر طرفین جاری می شود و طبق قوانین طلاق در ایران، عقد دائم با طلاق یا فسخ نکاح منحل می شود، اما عقد موقت برخلاف عقد دائم دارای مدت معینی است که مدت زمان آن طبق توافق بین زن و مرد تعیین می شود و با پایان مدت و یا بذل مدت از سوی مرد عقد موقت پایان می یابد.
بطلان نکاح زمانی واقع می شود که نکاح شرایط لازم برای صحت را نداشته باشد، در این صورت نکاح باطل خواهد بود و هر یک از زوجین می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده تقاضای بطلان نکاح را بنماید و زوجین بدون تشریفات طلاق از یکدیگر جدا شوند و به این ترتیب عقد نکاح باطل شده و رابطه زوجیت بین زن و شوهر به پایان می رسد.
اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل خانواده مانند وکیل طلاق تضمینی داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در شمال تهران را به شما معرفی می کند.
موارد بطلان نکاح عبارتند از:
۱- ازدواج با زن شوهردار
۲- ازدواج با محارم و بطلان نکاح (نسبی، سببی، رضاعی)
۳- داشتن ۴ همسر دائمی
۴- ازدواج مرد با همسر سه طلاقه (طلاق سوم)
۵- ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان
۶- ازدواج با زن در ایام عده (عده طلاق، وفات، فسخ نکاح)
۷- ازدواج با همسر سابق که با نه طلاق که شش عدد آن رجعی باشد مطلقه شده باشد (حرام موبد)
۸- نکاح معلق
۹- ازدواج با دو خواهر
۱۰- ازدواج با شخص نامعلوم
۱۱- طبق ماده ۱۰۵۳ قانون مدنی عقد در حال احرام باطل است و با علم به حرمت، موجب حرمت ابدی است.
۱۳- ازدواج دختر باکره بدون اذن ولی (اجازه پدر در ازدواج دختر) یا دادگاه خانواده به شرط عدم تنفیذ ولی یا در صورتی که نکاح توسط دادگاه به مصلحت زوجه تشخیص داده نشود.
موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق تضمینی در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی مربوط به انحلال نکاح (طلاق، فسخ نکاح، بطلان نکاح) بتونی در کوتاهترین زمان ممکن به حقوق برسی.
مراحل طرح دعوای بطلان نکاح در دادگاه خانواده به شرح زیر می باشد:
۱- خواهان بطلان نکاح (زوج یا زوجه) باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه و دادخواست بطلان نکاح را ثبت و در ضمن ثبت دادخواست مدارک خود را نیز ضمیمه پرونده نماید. پس از ثبت دادخواست بطلان نکاح، پرونده به دادگاه خانواده ارجاع می شود تا برای رسیدگی به دادخواست، شعبه و وقت رسیدگی تعیین شود.
۲- در مرحله بعد شعبه و وقت رسیدگی دعوای بطلان نکاح به خواهان و خوانده ابلاغ می شود و آنها باید در تاریخ مقرر در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر شوند. در جلسه رسیدگی خواهان باید دلایل و مدارک خود را برای درخواست بطلان نکاح ارائه نماید.
۳- قاضی پس از استماع دفاعیات طرفین دعوی و بررسی مدارک و دلایل خواهان برای بطلان نکاح، در صورتی که دلایل و مدارک جهت باطل بودن عقد نکاح کافی باشد، قاضی رای بطلان نکاح را صادر می کند.
۴- بعد از صدور رای دادگاه مبنی بر بطلان نکاح، خواهان باید دادنامه را به دفترخانه ای که دادگاه تعیین کرده ببرد و بطلان نکاح را ثبت کند.
اگر تصمیم داری برای ثبت دادخواست بطلان نکاح اقدام کنی و نیاز به راهنمایی و مشاوره در این زمینه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل خانواده (وکیل طلاق تضمینی در شرق تهران) را به شما معرفی می کند. برای دریافت مشاوره رایگان تماس بگیر.
هنگامی که رای دادگاه خانواده مبنی بر بطلان نکاح صادر شود، شخصی که رای به ضرر او صادر شده است می تواند ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای، برای تجدیدنظرخواهی و سپس فرجام خواهی اقدام کرده و به رای صادره اعتراض نماید و در صورتی که رای غیابی صادر شده باشد، قابل واخواهی است و دادگاهی که رای بدوی را صادر کرده است مرجع صالح به رسیدگی دادخواست تجدیدنظر است.
وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص دعاوی انحلال نکاح (طلاق، فسخ نکاح، بطلان نکاح) و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.
مدارکی که برای طرح دعوای بطلان نکاح لازم است عبارتند از:
۱-عقدنامه (سند ازدواج) یا کپی برابر اصل آن (رونوشت)
۲-کارت ملی متقاضی
۳- کارت بانکی برای پرداخت هزینه دادرسی (دعوای بطلان نکاح دعوای غیرمالی است و هزینه دادرسی براساس دعاوی غیرمالی محاسبه می شود.)
در صورت عدم دسترسی خواهان به هر یک از مدارک فوق می توان مدارک زیر را به دادگاه ارائه نمود:
۱- شهادت شهود
۲-شماره پرونده استنادی
۳-ارائه نظر پزشکی قانونی
۴-انجام تحقیقات محلی
برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در زمینه طلاق و دعاوی مربوط به آن، با بهترین وکیل طلاق تضمینی، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.
برای پرداخت مهریه در دعوای بطلان نکاح دو حالت متصور است:
۱- بطلان نکاح پیش از نزدیکی: در صورتی که پیش از نزدیکی باطل بودن نکاح مشخص شود به زن هیچ مهریه ای تعلق نمی گیرد، از این رو اگر زوج به زوجه مهریه ای پرداخت کرده باشد، زوجه باید آن را مسترد نماید.
۲- بطلان نکاح پس از نزدیکی: حالت دوم این است که پس از نزدیکی مشخص شود که عقد نکاح شرایط صحت را نداشته و باطل بوده در این فرض اگر زوجه از بطلان نکاح هنگام عقد آگاه بوده به او هیچ مهریه ای تعلق نمی گیرد ولی اگر زوجه از باطل بودن عقد اطلاعی نداشته باشد، به او مهرالمثل تعلق می گیرد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که در صورت بی اطلاعی زن از بطلان نکاح، مهرالمسمی (مهریه ای که هنگام عقد با توافق طرفین تعیین می شود) تعلق نمی گیرد و فقط به او مهرالمثل تعلق می گیرد.
(مهرالمثل: مهریه ای است که به موجب قرارداد تعیین نشده است و طبق عرف و با توجه به وضع زن از لحاظ سن، تحصیلات، موقعیت خانوادگی و اجتماعی و… تعیین می شود.)
بطلان نکاح یکی از دعاوی خانواده است و خواهان دعوای بطلان نکاح باید دادخواست خود را به دادگاه خانواده تقدیم کند و در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشد و یا بخواهد به یک وکیل مجرب وکالت دهد می تواند به یک وکیل خانواده مانند وکیل طلاق مراجعه کند.
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق تضمینی در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل آنلاین طلاق بهره مند شوید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.