موسسه حقوقی دادآرمان

مشاوره و وکالت دعاوی حقوقی و کیفری

موسسه حقوقی دادآرمان

مشاوره و وکالت دعاوی حقوقی و کیفری

شرایط نکاح

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

نکاح دائم و موقت

برای اینکه زن و مرد بتوانند به صورت شرعی و قانونی زندگی مشترک خود را آغاز کنند باید صیغه عقد نکاح جاری شود تا بین زن و مرد علقه زوجیت پدید آید. با جاری شدن خطبه عقد بین زن و مرد آنها به هم محرم می شوند و ازدواج آنها رسمی و قانونی می گردد.

عقد نکاح یا عقد ازدواج به دو دسته ازدواج دائم و ازدواج موقت (صیغه) تقسیم می شود.

عقد دائم برای مدت و زمان معینی تعیین نمی شود و تا پایان عمر طرفین جاری می شود و طبق قوانین طلاق در ایران، عقد دائم با طلاق یا فسخ نکاح منحل می شود. (ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی)

اما عقد موقت برخلاف عقد دائم دارای مدت معینی است که مدت زمان آن طبق توافق بین زن و مرد تعیین می شود و با پایان مدت و یا بذل مدت از سوی مرد عقد موقت پایان می یابد. 

نکته: طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده ثبت نکاح در دفتر رسمی ازدواج مانند ثبت طلاق، فسخ نکاح و رجوع الزامی است.

اگر در مورد تفاوت های ازدواج دائم و موقت نمی دونی کلیک کن.

شرایط نکاح چیست؟

عقد نکاح نیز مانند سایر عقود باید شرایطی داشته باشد تا صحیح باشد. در قانون و شرع اسلام چندین شرط تعیین شده است که در صورت وجود آنها عقد نکاح صحیح خواهد بود. یعنی در صورت وجود این شرایط در هنگام عقد نکاح، عقد صحیح و در صورت عدم وجود شرایط مقرر عقد باطل خواهد بود.

شرایط صحت عقد نکاح عبارتند از:

۱- اختلاف جنسیت

۲- قصد و رضا

۳- اهلیت

با وکالت دادن به وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان می تونی بدون سردرگمی و اتلاف وقت در دادگاه با صرف کمترین وقت و هزینه برای ثبت و پیگیری دادخواست طلاق اقدام کنی.

اختلاف جنسیت طرفین نکاح

از شرایط اساسی نکاح اختلاف جنسیت طرفین عقد است و نکاح بین دو همجنس نمی ‌تواند تحقق پیدا کند، این امر از بدیهیات حقوقی است و احتیاجی به استدلال ندارد. مواد ۱۰۳۵، ۱۰۵۹، ۱۰۶۷، ۱۱۲۲، ۱۲۴ قانون مدنی، نشانگر آن است که نکاح فقط بین زن و مرد امکانپذیر است، هنگامی که سردفتر بخواهد نکاحی را واقع و ثبت کند برای احراز اختلاف جنسیت به شناسنامه طرفین رجوع می‌ کند.

در صورتی که شناسنامه حاکی از این اختلاف باشد می ‌تواند عقد نکاح را جاری کند و آن را در دفتر رسمی ازدواج به ثبت برساند. البته ممکن است شناسنامه گویای حقیقت نبوده و در واقع عقد نکاح بین دو همجنس بسته شده‌ باشد، این نکاح بی شک باطل است، ولی برای ابطال سند نکاح و شناسنامه طرفین باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند تا دادگاه حکم به ابطال سند ازدواج و اصلاح شناسنامه نماید.

قصد و رضای طرفین نکاح

زن و مردی که می خواهند با هم ازدواج کنند، باید قصد انجام این کار را داشته باشند. در صورتی که طرفین عقد نکاح مست یا بیهوش باشند عقد باطل است.

زن و مردی که طرفین عقد نکاح هستند باید به انجام عقد رضایت داشته باشند، از این رو در صورتی که هر یک از طرفین عقد تحت تاثیر دیگری مجبور به نکاح بشود، عقد نافذ نیست. طبق ماده ۱۰۷۰ قانون مدنی رضایت زوجین شرط نافذ بودن عقد است.

همچنین اراده باطنی در نکاح کافی نیست، بلکه اراده باید به طریق معتبر در قانون بیان شود. طبق ماده ۱۰۶۲ قانون مدنی، نکاح واقع می شود به ایجاب و قبول به الفاظی که صریحا دلالت بر قصد ازدواج نماید.

طبق ماده ۱۰۶۶ قانون مدنی، هرگاه یکی از زن و مرد یا هر دو لال باشند، عقد به اشاره از طرف لال نیز واقع می ‌شود، مشروط به اینکه به طور واضح حاکی از انشای عقد نکاح باشد.

طبق ماده ۱۰۶۷ قانون مدنی، تعیین زن و شوهر به نحوی که برای هیچ یک از طرفین در شخص طرف دیگر شبهه نباشد شرط صحت نکاح است؛ یعنی طبق این ماده اگر شخصی در هویت کسی که با او ازدواج کرده است، اشتباه کند، این عقد باطل است.

اهلیت طرفین نکاح

اهلیت داشتن یعنی شخص بالغ، رشید و عاقل باشد. یعنی به سن بلوغ رسیده باشد، رشید شده باشد و مجنون (دیوانه) نباشد.

بالغ بودن

طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی، عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی مشروط است به اذن ولی (پدر و جد پدری)، به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.

رشید بودن

در مورد سفیه یا کسی که به سن رشد نرسیده است، قانونگذار محدودیتی برای ازدواج تعیین نکرده است. چون طبق قانون سفیه اجازه تصرف در اموال خود را ندارد اما عقد نکاح، عقد غیرمالی است؛ جز در خصوص مهریه چون جنبه ی مالی دارد، اجازه ی ولی یا قیم شخص سفیه لازم است.

عاقل بودن

در مورد مجنون یا دیوانه نیز به دلیل اینکه هیچ قصدی در عقد نکاح وجود ندارد، ازدواج او صحیح نیست. اگر جنون او پیش از رسیدن به سن بلوغ وجود داشته و ادامه یابد، ولی او می تواند به نیابت از او عقد ازدواج برایش منعقد کند؛ اما اگر مجنون پس از رسیدن به سن بلوغ دیوانه شود، قیم او می تواند با اجازه دادستان به نیابت از طرف وی برایش عقدی منعقد کند.

تعیین مهریه در صحت عقد نکاح

طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، مهریه مالی است که به محض عقد نکاح زن مالک آن می شود و می تواند هر تصرفی در آن بنماید و پرداخت آن برعهده مرد است و زن هر زمان که بخواهد می تواند مهریه خود را در صورتی که عندالمطالبه باشد از شوهرش مطالبه کند و مرد نیز ملزم به پرداخت مهریه است.

چنانچه در عقد دائم در زمان عقد، زن و مرد مهریه ‌ای تعیین نکرده باشند، عقد صحیح است و طرفین می‌ توانند بعد از ازدواج در مورد مهریه توافق کنند؛ اما در عقد موقت (صیغه)، تعیین مهریه شرط لازم و ضروری برای صحت عقد می ‌باشد و عدم تعیین مهریه و مدت زمان عقد موقت موجب بطلان عقد می‌ شود.

موانع عقد نکاح چیست؟

طبق قانون و شرع اسلام، مواردی پیش بینی شده است که در صورت وجود داشتن آنها، زن و مرد نمی توانند با هم ازدواج کنند.

موانع نکاح عبارتند از:

۱- قرابت نسبی

۲- قرابت رضاعی

۳- قرابت نسبی

۴- ازدواج با زن شوهردار

برای اینکه از نحوه مطالبه حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

قرابت نسبی

طبق ماده ۱۰۴۵ قانون مدنی، نکاح با برخی اقارب نسبی (بستگان هم خون) ممنوع است، اگر چه قرابت، حاصل از شبهه یا زنا باشد. افرادی که به دلیل قرابت نسبی نمی توان با آنها ازدواج کرد عبارتند از:

* پدر و اجداد و با مادر و جدات هر قدر که بالا برود.

* اولاد هر قدر که پایین برود.

* برادر و خواهر و اولاد آنها تا هر قدر که پایین برود.

* عمات و خالات خود و عمات و خالات پدر و مادر و اجداد و جدات.

موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.

قرابت رضاعی

طبق ماده ۱۰۴۶ قانون مدنی، قرابت رضاعی از نظر حرمت نکاح، در حکم قرابت نسبی است یعنی تمام کسانی که از نظر قرابت نسبی نمی توان با آنها ازدواج کرد به لحاظ قرابت رضاعی نیز حرام می شوند و قرابت رضاعی مشروط بر مواردی می باشد، مثلا نوزاد، لااقل یک شبانه روز و یا ۱۵ دفعه متوالی، شیر کامل خورده باشد، بدون اینکه در این بین، غذای دیگر یا شیر زن دیگر را بخورد و مقدار شیری که طفل خورده است، از یک زن و از یک شوهر باشد. 

اگر در خصوص شرایط طلاق زوجه نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

قرابت سببی

قرابت سببی به موجب ازدواج زن و مرد ایجاد می شود. طبق ماده ۱۰۶۷ قانون مدنی مرد نمی تواند با فرزندان دختر زنی که با او ازدواج کرده مشروط بر اینکه بین زن و شوهر نزدیکی واقع شده باشد ازدواج کند. همچنین مرد با مادر زن نمی تواند ازدواج کند. بین مرد و زنی که سابقا زن پدر و یا زن یکی از اجداد یا زن پسر یا زن یکی از احفا (فرزندزادگان) او بوده است، ازدواج صحیح نیست. همچنین طبق ماده ۱۰۴۸ قانون مدنی، ازدواج همزمان مرد با دو خواهر ممنوع است، اگرچه به عقد موقت باشد.

ازدواج با زن شوهردار

طبق ماده ۱۰۵۰ قانون مدنی، هر کس، زن شوهردار را با علم به وجود علقه زوجیت و حرمت نکاح و یا زنی را که در عده طلاق یا در عده وفات است، با علم به عده حرمت نکاح، برای خود عقد کند، عقد، باطل و آن زن، مطلقا بر آن شخص، حرام ابدی می شود.

همچنین مرد نمی تواند بیشتر از چهار زن را به عقد دائم خود در آورد و با عقد موقت (صیغه) می تواند بیشتر از چهار زن اختیار کند.

در صورت سه طلاقه کردن زن نیز شوهر دیگر نمی تواند با زن سابق خود ازدواج کند و سه طلاقه یکی از موانع نکاح محسوب می شود، مگر اینکه زنی که سه طلاقه شده است با مرد دیگری ازدواج کند و از او طلاق بگیرد تا بتواند با شوهری که او را سه طلاقه کرده است ازدواج کند.

وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن مانند دعوای اثبات زوجیت، دعوای الزام به تمکین زوجه، حضانت فرزند، ترک انفاق و غیره است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق در شرق تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.

کلام آخر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان 

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری

·        وکیل طلاق

·        وکیل مهریه

·        وکیل طلاق توافقی

·        وکیل ارث

·        وکیل ملکی

·        وکیل ملکی آنلاین

·        بهترین وکیل ملکی تهران

·        امور مهاجرت

·        انواع جرائم کیفری

·        عناوین جرائم کیفری 

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی

02122904873    -      02122904874

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –

عده طلاق چیست؟

عده طلاق چیست؟

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

طلاق چیست؟

طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر و قطع رابطه زوجیت است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می ‌رود.

طلاق مانند ازدواج با خواندن صیغه، صورت می ‌گیرد، اما برخلاف ازدواج، جزء ایقاعات است، یعنی یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می ‌شود؛ چرا که طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد حق طلاق دارد.

طبق ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی، طلاق مخصوص عقد دائم بوده و زن در عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می ‌شود.

اگر نیاز به راهنمایی و مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

اگر در مورد نحوه ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق نمی دونی کلیک کن.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

انواع طلاق براساس درخواست کننده طلاق

در صورتی که زن و مرد بخواهند طلاق بگیرند باید ابتدا برای ثبت دادخواست طلاق اقدام کنند تا درخواست زن یا مرد برای طلاق در دادگاه بررسی شود و سپس دادگاه در این خصوص رأی مقتضی صادر نماید.

براساس اینکه چه کسی تقاضای طلاق دارد و دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم می کند، طلاق به دو دسته کلی تقسیم می شود:

۱- طلاق یک طرفه: در طلاق یک طرفه فقط یکی از زوجین تصمیم به طلاق دارد و می خواهد از همسر خود جدا شود، از این رو طلاق یک طرفه به دو دسته تقسیم می شود:

* طلاق از طرف مرد

* طلاق از طرف زن

۲- طلاق توافقی: در طلاق توافقی زن و شوهر هر دو برای طلاق توافق دارند و می خواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند.

با وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر تا بدونی تفاوت طلاق یک طرفه با طلاق توافقی چیه.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

طلاق از طرف مرد

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد حق طلاق دارد و می تواند بدون داشتن هیچ دلیل موجهی زن خود را طلاق دهد. مهمترین شرط طلاق از طرف مرد، پرداخت حقوق مالی زوجه است، یعنی در صورتی که مرد دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم کند، دادگاه در خصوص حقوق مالی زوجه که مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال زوج و استرداد جهیزیه است، تعیین تکلیف می کند، همچنین دادگاه در مورد مسائل غیرمالی طلاق نیز مانند حضانت فرزند پس از طلاق و حق ملاقات با فرزند تصمیم گیری می کند، سپس رأی طلاق (گواهی عدم امکان سازش) را صادر می کند.

طبق قانون مرد می تواند زن خود را حتی بدون داشتن دلیل موجه طلاق دهد، اما دلایل طلاق از طرف مرد از این رو اهمیت دارد، که اگر مرد بخواهد زن خود را با دلیل موجه طلاق دهد در برخی حقوق زوجه تغییراتی ایجاد می شود، مثلا در صورتی که طلاق به دلیل نشوز زوجه باشد تنصیف اموال زوج در طلاق به او تعلق نمی گیرد.

وکیل طلاق

طلاق از طرف زن

همان طور که گفته شد، طبق قانون طلاق در ایران مرد حق طلاق دارد، اما زن حق طلاق ندارد و طرح دادخواست طلاق از طرف زن پیچیده و دشوار است، چرا که زن حق طلاق ندارد و برای اینکه بتواند از شوهر خود طلاق بگیرد، باید دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه دهد و زن باید دلایل خود را که موجب شده بخواهد از شوهر خود طلاق بگیرد را در دادگاه ثابت کند و پس از اثبات دلایل زن برای طلاق، حکم طلاق صادر می شود.

از دلایلی که برای زن حق طلاق ایجاد می کند، عسر و حرج و نیز هر یک از شروط دوازده گانه عقدنامه است.

در طلاق از طرف زن به دلیل عسر و حرج و هچنین طلاق زن با شروط دوازدگانه عقدنامه زن باید بتواند دلایل طلاق خود را در دادگاه با ارائه مدارک و شواهد محکمه پسند اثبات کند.

همچنین زن می تواند با داشتن وکالت در طلاق برای ثبت دادخواست طلاق اقدام نماید. البته در صورتی که زن با استفاده از حق طلاق اقدام به طلاق نماید، طلاق از طرف زن نیست و طلاق توافقی خواهد بود.

یکی دیگر از راه های طرح دادخواست طلاق از طرف زن درخواست طلاق خلع است و زن به دلیل کراهتی که از شوهرش دارد با بذل مهریه اش یا دادن مالی بیشتر از مهریه اش (فدیه) به شوهر از دادگاه درخواست طلاق خلع می نماید.

وکیل طلاق

طلاق توافقی

در طلاق توافقی برخلاف طلاق یک طرفه، زن و شوهر هر دو برای طلاق با هم توافق دارند و برای پایان دادن به زندگی مشترک خود تصمیم به طلاق می گیرند، از این رو دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه تقدیم می کنند و دادگاه به درخواست آنها رأی طلاق توافقی یا همان گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند. در طلاق توافقی زن و مرد بدون دخالت دادگاه در خصوص مسائل مالی و غیرمالی طلاق مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، تنصیف اموال، استرداد جهیزیه، حضانت فرزند و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق توافقی (در صورت داشتن فرزند مشترک) توافق می کنند و توافقات خود را به صورت مکتوب که به امضای زوجین رسیده باشد، به دادگاه ارائه می دهند.

در خصوص توافقات زوجین در طلاق توافقی باید به این نکته اشاره کرد که زن و مرد می توانند توافقات خود را هر زمان که بخواهند در مراحل دادرسی و یا هنگام ثبت دادخواست طلاق و حتی پس از ثبت طلاق تغییر دهند و براساس توافقات جدید عمل نمایند.

وکیل طلاق

نکته: در صورتی که زن با استفاده از حق طلاق اقدام به طلاق نماید، طلاق از طرف زن محسوب نمی شود و طلاق توافقی است، از این رو رای صادر شده از سوی دادگاه، گواهی عدم امکان سازش خواهد بود.

وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان می تواند شما را در خصوص مراحل طلاق توافقی در سال جدید راهنمایی کند، پس برای دریافت مشاوره رایگان تماس بگیر.

انواع طلاق براساس رجوع در طلاق

رجوع پس از طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نمی‌ باشد.

براساس حق رجوع، طلاق به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از:

* طلاق رجعی

* طلاق بائن (طلاق بدون رجوع)

اگر نیاز به راهنمایی و مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شرق تهران را به شما معرفی می کند.

وکیل طلاق

طلاق رجعی

در طلاق رِجعی مرد می ‌تواند تا زمانی که عده طلاق پایان نیافته، بدون نیاز به عقد نکاح جدید به همسر خود رجوع نماید و زندگی مشترک خود را دوباره شروع کنند. در ایام عده طلاق رجعی زوجین از یکدیگر ارث می برند و به زوجه نفقه تعلق می گیرد و زن می تواند در منزل مرد اقامت داشته باشد.

همچنین در طلاق خلع و مبارات که از انواع طلاق بائن هستند و زن با بذل مهریه اش طلاق می گیرد، در صورتی که زن در ایام عده طلاق مهریه ای را که بخشیده مطالبه نماید طلاق از حالت بائن خارج و به طلاق رجعی تبدیل می شود و مرد می تواند در ایام عده طلاق به زن رجوع کند و زن و مرد دوباره زندگی مشترک خود را شروع کنند.

وکیل طلاق

طلاق بائن

طلاق بائن به طلاقی گفته می ‌شود که پس از طلاق، رابطه زوجیت به طور کامل بین زن و شوهر از بین می رود و مرد در ایام عده طلاق بائن نمی تواند به همسر سابق خود رجوع کند.

در واقع در طلاق بائن، زن در زمان عده به مرد محرم نیست و احکام زوجیت مانند الزام به اطاعت از شوهر، ارث ‌بردن زوجین از یکدیگر، حرمت خروج از منزل بدون اجازه مرد و الزام به پرداخت نفقه زن توسط مرد نیز بر او جاری نمی‌ شود.

موسسه حقوقی دادآرمان

نکته: در طلاق بائن، اگر زن باردار باشد، بر مرد واجب است که تا زمان تولد نوزاد، نفقه او را پرداخت نماید.

انواع طلاق بائن عبارتند از:

۱-طلاق زن باکره

۲- طلاق دختر صغیره (دختری که ۶ سالش تمام نشده)

۳- طلاق زن یائسه

۴- طلاق خُلع

۵- طلاق مُبارات

۶- طلاق سوم یا سه طلاقه

۷- نوع دیگری از طلاق نیز وجود دارد که طلاق حاکم شرع نام دارد. در این نوع طلاق، حاکم شرع همسر مردی را که نه نفقه او را می ‌پردازد و نه طلاقش می ‌دهد، خود طلاق می ‌دهد.

مشاوره حقوقی

عده طلاق چیست؟

طبق ماده ۱۱۵۰ قانون مدنی عده عبارت است از، مدتی که تا انقضای آن، زنی که عقد نکاح او به واسطه ی طلاق، فسخ نکاح، فوت شوهر یا بذل مدت در عقد موقت یا انقضای آن منحل شده ‌است، نمی تواند شوهر دیگری اختیار کند. با بیان ساده تر باید گفت زن در ایام عده طلاق نمی تواند ازدواج کند و برای ازدواج و برقراری رابطه زوجیت، باید دوران عده سپری شود.

برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

رجوع در ایام عده طلاق

در طلاق رجعی مرد می تواند در ایام عده طلاق به همسر خود رجوع کند و زندگی مشترک خود را دوباره شروع کنند.

همچنین در طلاق خلع و طلاق مبارات (طلاق توافقی) که از انواع طلاق بائن هستند، در صورتی که زن مهریه ای که برای طلاق گرفتن بخشیده است را در ایام عده طلاق مطالبه نماید، طلاق خلع و مبارات از حالت بائن خارج شده و به طلاق رجعی تبدیل می شود و مرد می تواند در ایام طلاق مانند طلاق رجعی به همسر خود رجوع کند.

اما در طلاق زن باکره و زن یائسه زن عده طلاق ندارد، از این رو مرد امکان رجوع به همسر سابق خود را پس از طلاق ندارد و طلاق زن باکره و زن یائسه، طلاق بائن و بدون رجوع هستند.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

انواع عده طلاق

انواع عده طلاق عبارتند از:

۱- عده طلاق

۲- عده زن باردار

۳- عده وفات

۴- عده فسخ نکاح

۵- عده نزدیکی به شبه

۶- عده بذل یا انقضای مدت در عقد موقت

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

عده طلاق

طبق ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی، عده طلاق سه طهر (پاکی) است. یعنی زن باید از زمان طلاق، پس از سه مرتبه عادت ماهیانه، پاک شود، در این صورت برای بار سوم که عادت ماهیانه شود و پاک شود، پایان پاکی سوم و با شروع عادت ماهیانه چهارم ایام عده طلاق به پایان می رسد و زن می تواند دوباره ازدواج کند.

البته در صورتی که زن یائسه نباشد اما به دلیل بیماری عادت زنانگی نشود عده طلاق برای شسه ماه خواهد بود.

وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است. با شماره ی بهترین وکیل طلاق در تهران تماس بگیر و مشاوره رایگان دریافت کن.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

عده طلاق برای زن باردار

یکی از سوالاتی که در خصوص عده طلاق مطرح می شود، در مورد عده طلاق زن باردار است، در صورتی که زن هنگام طلاق باردار باشد، عده طلاق چگونه خواهد بود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، طبق ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی، اگر زن هنگام طلاق باردار باشد، باید عده‌ طلاق را تا زمان وضع حمل و تولد نوزاد نگه دارد؛ خواه وضع حمل کمتر از سه پاکی شود و خواه بیشتر از آن.

وکیل طلاق

عده وفات

در صورتی که شوهر فوت کند، زن باید مانند طلاق، عده نگه دارد. طبق ماده ۱۱۵۴ قانون مدنی، عده وفات چه در نکاح دائم و چه در نکاح موقت (صیغه) چهار ماه و ده روز است، مگر اینکه زن باردار باشد که در این صورت عده وفات تا زمان وضع حمل و به دنیا آمدن نوزاد است، مشروط بر اینکه فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از چهار ماه و ده روز بیشتر باشد، در غیر این صورت عده وفات همان چهار ماه و ده روز خواهد بود.

همچنین طبق ماده ۱۱۵۵ قانون مدنی، زن باکره و زن یائسه عده طلاق و عده فسخ نکاح ندارند، اما در صورت فوت شوهر باید عده طلاق نگه دارد.

هرگاه زنی از شوهر خود که غایب مفقودالاثر است با حاکم دادگاه طلاق بگیرد، باید از تاریخ طلاق، عده وفات نگه دارد.

وکیل طلاق

عده فسخ نکاح

طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی یکی از راه های انحلال عقد دائم فسخ نکاح است. هرگاه بنا به دلایلی ازدواج موجب زیان فاحش یکی از طرفین (زن و مرد) باشد، به جهت رهایی او از قید ازدواج می تواند با شرایطی که در قانون مقرر شده، ازدواج را فسخ نمود.

طبق ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی عده فسخ نکاح مانند عده طلاق سه طهر است، مگر آنکه زن به اقتضای سن، عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او سه ماه است.

همچنین در صورتی که زن باردار باشد، طبق ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی، عده فسخ نکاح تا زمان وضع حمل و تولد نوزاد است.

وکیل مهریه

عده نزدیکی به شبه

هرگاه زن و مردی بر خلاف واقع، گمان گنند که زن و شوهر هستند به همین دلیل، با هم رابطه جنسی داشته باشند، سپس آگاه شوند که با هم زن و شوهر نیستند (نزدیکی به شبه) در این صورت طبق ماده ۱۱۵۷ قانون مدنی، زن باید عده طلاق نگه دارد و همان طور که گفته شد، عده طلاق سه طهر.

نکته: در رابطه نامشروع (زنا) زن عده ندارد.

موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.

وکیل طلاق

عده بذل یا انقضای مدت در عقد موقت

در صورتی که رابطه زوجیت بین زن و مرد به موجب عقد موقت باشد، طبق ماده ۱۱۵۲ قانون مدنی، عده طلاق، فسخ نکاح و بذل مدت و یا پایان آن، در صورتی که زن باردار نباشد، دو طهر است و در صورتی که زن با اقتضای سن، عادت زنانگی نبیند در این صورت ایام عده، ۴۵ روز است.

طبق ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی، عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضا آن در مورد زن باردار تا زمان وضع حمل و به دنیا آمدن نوزاد است.

وکیل مهریه

کدام زنان عده طلاق ندارند؟

طبق ماده ۱۱۵۵ قانون مدنی، زنی که قبل از برقراری رابطه جنسی از همسرش جدا شده باشد (زن باکره) و زن یائسه لازم نیست در صورت طلاق از همسر خود عده طلاق نگه دارند، اما در صورت فوت شوهر باید عده وفات نگه دارند.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در زمینه طلاق، با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

وکیل مهریه

کلام آخر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید.

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان 

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری

·        وکیل طلاق

·        وکیل مهریه

·        وکیل طلاق توافقی

·        وکیل ارث

·        وکیل ملکی

·        وکیل ملکی آنلاین

·        بهترین وکیل ملکی تهران

·        امور مهاجرت

·        انواع جرائم کیفری

·        عناوین جرائم کیفری

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی

02122904873    -      02122904874

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –

تفاوت ازدواج دائم و موقت

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

ازدواج چیست؟

ازدواج به عقدی گفته می شود که بین زن و مرد است که طی این عقد زن بر مرد حلال می شود و هدف از ازدواج زندگی مشترک زن و مرد و فرزند آوری است.

مهمترین اصل در ازدواج، پذیرش یکدیگر است. این که نخواهیم شریک زندگی‌ مان را شبیه رؤیاها و خواسته ‌های خودمان بسازیم. در نهایت آنچه ضامن خوشبختی انسان می ‌شود، پذیرش است. این که هر دو طرف خواسته‌ های یکدیگر را بپذیرند، بدون آن که کسی از خواسته ‌های معقولش کوتاه بیاید. ازدواج، انتخاب بی ‌نقص‌ترین همسر نیست بلکه انتخاب همراه و پذیرش او با تمام نقص‌ ها و کمبودها و تلاشی برای بهتر شدن است.

ازدواج فواید فردی و اجتماعی بسیاری دارد، افزایش قدرت جامعه، ایمان و کاهش بزه‌ کاری و جرم در جامعه، جلوگیری از به هم خوردن نسل ‌ها و حفظ ارزش ‌ها و سنت‌ ها نمونه ‌هایی از این فواید هستند.

خانواده، واحد بسیار تخصصی تأمین محبتی است که به کسب اطمینان از ثبات عاطفی کمک می ‌کند. تحقق این امر هنگامی است که زن و مرد در شرایطی امروزی، زندگی موفقیت ‌آمیز داشته باشند. ثبات عاطفی در بلند مدت، بسیار بیشتر از هیجانات جسمانی برای انسان جنبه حیاتی دارد.

ازدواج دائم

طبق شرع اسلام عقد نکاح به دو دسته عقد دائم و عقد موقت تقسیم می شود.

عقد دائم یا ازدواج دائم به رابطه زوجیت گفته می شود که بین زن و مرد منعقد می شود و به صورت دائمی و ابدی می باشد. در عقد دائم زن و مرد نسبت به یکدیگر تکالیفی دارند، که به محض عقد نکاح بر آنها واجب می شود، مانند تمکین از مرد که بر عهده ی زن می باشد و نفقه زن که بر عهده مرد می باشد و در صورتی که هر یک از طرفین از وظایف زناشویی خود تخلف کنند، طرف مقابل می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و الزام به انجام تکلیف مورد نظر را درخواست نماید.

وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق در شرق تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.

ازدواج موقت

ازدواج موقت یا مُتعَه یا نکاح مُنْقَطِع یا عقد موقت نوعی ازدواج است که زن با خواندن صیغه ای، خود را برای زمانی معین و محدود به ازدواج مرد در می ‌آورد. این نوع ازدواج، در قانون مدنی ایران به رسمیت شناخته شده و ازدواج موقت در ایران به نام صیغه یا صیغه محرمیت معروف می ‌باشد.

عقد موقت یعنی زن، شخصاً یا به وسیله وکیلش، خود را برای مدتی معلوم با مهریه تعیین شده به ازدواج مردی درآورد که در ازدواج با او مانع شرعی نداشته باشد.

اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

الفاظ در ازدواج موقت

در ازدواج‌ موقت (صیغه) تنها اراده‌ و رضایت‌ زن‌ و مرد برای‌ تحقق‌ عقد کافی‌ نیست،‌ بلکه‌ باید از الفاظی‌ استفاده‌ کرد که‌ قصد طرفین‌ را مبنی‌ بر ازدواج‌ یا صیغه موقت برساند. بنابراین‌ معاطات‌ (داد و ستد بدون عقد) در عقد ازدواج‌ موقت‌ پذیرفته‌ نشده‌ است‌. در اینکه‌ خواندن‌ صیغه‌ ازدواج‌ موقت‌ با چه‌ زبان‌ و الفاظی‌ باشد کافی‌ است‌ که‌ لفظ فارسی‌ باشد و لفظ عربی‌ ضرورت‌ ندارد و صیغه‌ خاص‌ نیز ضرورت‌ ندارد، بلکه‌ همین‌ مقدار که‌ الفاظ، قصد ازدواج‌ موقت‌ را برساند کافی‌ است.

موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق بتونی به حقوق خود در طلاق برسی.

شرایط ازدواج موقت

* در ازدواج موقت یا صیغه، رضایت طرفین و خواندن صیغه کافی است و نوشتن و شاهد گرفتن ضروری نیست.

* خود زن و مرد می ‌توانند صیغه عقد موقت را بخوانند. ابتدا مدت عقد (از یک ساعت تا چند سال) و میزان مهریه را معین کنند و بعد صیغه عقد موقت را بخوانند.

* نکته: اگر خود مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی صحیح بخوانند به هر لفظی که صیغه را بخوانند صحیح است. اما باید لفظی را بگویند که معنی زَوَّجْتُ و قَبِلْتُ را بفهماند.

* کسی که صیغه را می ‌خواند باید بالغ و عاقل باشد.

* عقد موقت طلاق ندارد، بلکه جدا شدن زن و مرد به واسطه تمام شدن مدت عقد و یا بذل مدت توسط مرد می ‌باشد.

* دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنی مصلحت خود را تشخیص می ‌دهد، اگر بخواهد شوهر کند چنانچه باکره باشد باید از ولی (پدر یا جد پدری) اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد اجازه پدر در ازدواج دختر لازم نیست.

* زن در زمان اجرای عقد موقت، در حباله نکاح (قید زناشویی) کس دیگری در نیامده باشد.

* همچنین زن هنگامی که می ‌خواهد به عقد موقت مردی در آید، اگر قبلاً در عقد دیگری بوده و طلاق گرفته یا مدت عقد موقتش تمام شده، باید مدت عده خود را نیز گذرانده باشد.

* زمانی که زن در عقد دیگری بوده، با مردی که قصد دارد در آینده با او ازدواج کند، زنا نکرده باشد، زیرا اگر مردی با زن شوهرداری زنا کند، برای همیشه آن زن بر او حرام می‌ شود.

برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

تفاوت ‌های ازدواج دائم و موقت

تفاوت های ازدواج دائم و موقت عبارتند از:

۱- در عقد موقت، برخلاف عقد دائم به زن نفقه تعلق نمی گیرد.

۲- در عقد موقت زن و مرد از یکدیگر ارث نمی برند. اما به عقیده برخی از فقها، این در صورتى است که شرط نفقه و ارث نکنند و اگر شرط کنند باید براساس آن عمل شود.

۳- در عقد موقت بر مرد لازم نیست شب ها نزد همسر موقت خود باشد، اما در عقد دائم چنین نیست.

۴- عدم وجود مهریه در ازدواج موقت موجب باطل شدن عقد است، ولی در ازدواج دائم اجباری به مهریه نیست و فقط مهرالمثل تعیین می‌ گردد.

۵- در عقد موقت، طلاق وجود ندارد و رابطه زوجیت با انقضای مدت عقد و یا بذل مدت توسط مرد پایان می یابد، اما در ازدواج دائم در صورتی که مایل به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر نباشند باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند و تقاضای طلاق نمایند و با رای طلاق برای اجرا و ثبت طلاق اقدام کنند.

۷- زن در عقد موقت آزاد است که کارى در خارج از منزل براى خود انتخاب نماید و تا زمانی که مزاحم حق شوهر نباشد، اجازه مرد براى او شرط نیست. اما در عقد دائم بدون توافق، این امر جایز نیست.

۸- در ازدواج دائم تعیین محل زندگی با شوهر است، اما در ازدواج موقت ملاک توافق بین زن و شوهر است و اگر توافقی نداشته باشند زن اجباری به ماندن در محل تعیین شده توسط شوهر را ندارد.

۹- در ازدواج دائم بر زن واجب است که از همسرش تمکین کند، ولی در ازدواج موقت الزامی به تمکین زن از شوهرش نمی ‌باشد.

۱۰- در ازدواج دائم با ایجاد سه بار فسخ و ابطال عقد دائم (سه طلاقه)، نیاز به محلل پیدا می ‌شود و فرد نمی‌ تواند با همسر قبلی‌ خود ازدواج نماید، اما در ازدواج موقت تعدد عقد ایرادی ندارد و محلل لازم نیست.

(محلل: مردی که با زن سه طلاقه ازدواج می‌کند و او را طلاق می‌دهد تا آن زن بتواند دوباره با شوهر قبلی خود ازدواج نماید.)

۱۲- داشتن تعداد زوجه برای مرد در عقد دائم و عقد موقت با هم متفاوت است به این ترتیب که، در ازدواج دائم مرد حق ندارد بیش از چهار زن دائمی داشته باشد، اما در ازدواج موقت می ‌تواند تعداد زن بیشتری اختیار کند.

۱۳- در ازدواج دائم مرد مسلمان نمى‌ تواند با زن غیرمسلمان ازدواج نماید، ولى ازدواج موقت مرد مسلمان با زن غیرمسلمانى که از اهل کتاب (مسیحى و یهودى) است، اشکالی ندارد.

۱۴- طبق قانون ثبت ازدواج دائمی توسط مرد الزامی است و در صورت عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد، به مجازات محکوم می شود، اما ثبت ازدواج موقت جز در برخی موارد که در قانون قید شده است، الزامی نیست.

۱۵- عده طلاق در ازدواج دائم سه طهر است، اما عده طلاق در عقد موقت دو طهر است.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در خصوص دعاوی طلاق (طلاق از طرف زن، طلاق توافقی، طلاق از طرف و…)، با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

کلام آخر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید.

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان 

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری

·        وکیل طلاق

·        وکیل مهریه

·        وکیل طلاق توافقی

·        وکیل ارث

·        وکیل ملکی

·        وکیل ملکی آنلاین

·        بهترین وکیل ملکی تهران

·        امور مهاجرت

·        انواع جرائم کیفری

·        عناوین جرائم کیفری 

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی

02122904873    -      02122904874

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –

استرداد هدایای نامزدی

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

نامزدی (وعده ازدواج) چیست؟

نامزدی یا وعده ازدواج قراردادی است که بین دختر و پسر به منظور ازدواج در آینده بسته می شود. در واقع نامزدی یا وعده ازدواج مانند ازدواج علقه ی زوجیت بین دختر و پسر ایجاد نمی کند و تنها با عقد نکاح است که بین زن و مرد رابطه زوجیت ایجاد می شود؛ از این رو در ماده ۱۰۳۵ قانون مدنی آمده است: وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند اگر چه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج تعیین شده پرداخته شده باشد، بنابراین هر یک از زن و مرد تا زمانی که عقد نکاح جاری نشده است، می تواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمی تواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید.

اگر نیاز به راهنمایی و مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

پس دادن هدایای نامزدی

طبق ماده ۱۰۳۷ قانون مدنی، هر یک از نامزدها می تواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین (والدین) او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند، اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایای خواهد بودکه عادتا نگاه داشته می شود، مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

همچنین طبق ماده ۱۰۳۸ قانون مدنی، در صورتی که نامزدی، به دلیل فوت یکی از نامزدها به پایان برسد نیازی به پرداخت قیمت هدایای نامزدی که در ماده ۱۰۳۷ به آن اشاره شده نخواهد بود، در واقع در صورت فوت یکی از نامزدها هدایای نامزدی قابل مطالبه نخواهد بود.

برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

آیا استرداد هدایای نامزدی امکانپذیر است؟

در دوران نامزدی ممکن است نامزدها به یکدیگر هدایایی را بدهند. اگر هدایای نامزدی از نوع مصرف کردنی باشند مانند گل، عطر و غیره که این اموال عادتا نگه داشته نمی شوند و مورد استفاده قرار می گیرند، طبیعتا عین اموال و یا قیمت آنها در صورت بهم خوردن نامزدی قابل استرداد نخواهد بود.

اما اگر هدایای نامزدی از نوع غیرمصرفی باشند، مانند حلقه ازدواج که استفاده از آنها موجب از بین رفتن آنها نمی شود، طرفین می توانند در صورت بهم خوردن نامزدی هدایایی را که به یکدیگر داده اند، پس بگیرند و اگر این اموال نزد هر یک از آنها تلف شود و عین آن موجود نباشد، در هنگام استرداد هدایای نامزدی باید قیمت آن را پرداخت نماید.

همچنین عکس های دوران نامزدی نیز مانند سایر هدایای نامزدی پس از بهم خوردن نامزدی از سوی طرفین قابل استرداد خواهد بود.

وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق در تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.

استرداد هدایای نامزدی از طریق دادگاه

در صورتی که به هر دلیلی نامزدی بین دو نفر بهم بخورد هر یک از طرفین می تواند برای پس گرفتن و استرداد هدایای دوران نامزدی که به طرف مقابل داده است به دادگاه خانواده مراجعه و دادخواست استرداد هدایای نامزدی را تقدیم نماید.

همچنین سابقا طبق ماده ۱۰۳۹ قانون مدنی مدت مرور زمان دعوای استرداد هدایای دوران نامزدی دو سال از تاریخ بهم خوردن نامزدی بود، که این ماده به موجب قانون اصلاح موادی از قانون مدنی مصوب ۱۴/۷/۱۳۷۰ نسخ شده است.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در زمینه طلاق، با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

مطالبه خسارات برهم زدن نامزدی

در صورتی که یکی از طرفین، نامزدی را بهم بزند به طوری که طرف مقابل دچار ضرر و زیان شود، آیا خسارات ناشی از برهم زدن نامزدی قابل مطالبه است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت اگر یکی از طرفین در بر هم زدن نامزدی مقصر باشد نامزد دیگر می تواند مخارج متعارف را مطالبه نماید مانند هزینه اجاره منزل، هزینه جشن نامزدی، دوختن لباس عروسی و غیره.

اما مخارج غیرمتعارف در دوران نامزدی مانند هزینه مهمانی ها و مسافرت های گران و غیرمعمول در صورت بهم خوردن نامزدی قابل مطالبه نخواهد بود.

برای اینکه از نحوه مطالبه حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در غرب تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

نظریه مشورتی شماره ۷/۵۱۲ مورخ ۳۰/۱/۱۳۹۰

چنانچه نامزدی پیش از وقوع عقد بهم بخورد هر یک از نامزدها می تواند هدایایی را که به طرف مقابل داده است مطالبه نمایند، لکن در خصوص هدایایی که در دوران نامزدی یا بعد از آن به یکدیگر داده اند چنانچه نامزدی به هم نخورده و ازدواج صورت گرفته باشد، هدایایی که توسط زوج شخصا یا به وسیله بستگان نزدیک مانند پدر، مادر، خواهر و برادر به زوجه داده شده متعلق به زوجه بوده و قابل استرداد نمی باشد، همچنین هدایایی که عرفا یا برحسب قرائن تعلق آنها به احد از زوجین محرز است نیز قابل استرداد نمی باشد نتیجتا مورد استعلام از مشمول بندهای ۲ و ۴ ماده ۸۰۳ قانون مدنی موضوعی دارد.

کلام آخر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین طلاق موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی خانواده، با وکیل خانواده آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی داری بپرس.

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان 

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری

·        وکیل طلاق

·        وکیل مهریه

·        وکیل طلاق توافقی

·        وکیل ارث

·        وکیل ملکی

·        وکیل ملکی آنلاین

·        بهترین وکیل ملکی تهران

·        امور مهاجرت

·        انواع جرائم کیفری

·        عناوین جرائم کیفری 

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی

02122904873    -      02122904874

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –

ترک انفاق

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

نفقه چیست؟

طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن مانند مسکن، پوشاک، غذا، اثاثیه منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و حتی خادم البته در صورت عادت زن یا احتیاج به واسطه نقصان یا بیماری می باشد.

نفقه تعهدی است که بر پایه تعاون بنا شده و همبستگی اعضای خانواده را تضمین می‌کند. نفقه زوجه از آثار عقد نکاح است که قانونگذار مرد را موظف به تأمین معاش خانواده کرده است و این تکلیف مردانه از توابع ریاست وی بر خانواده می ‌باشد.

در ازدواج دائم این وظیفه مرد ناشی از حکم قانون است و ریشه قراردادی ندارد و دو طرف نمی ‌توانند ضمن عقد یا پس از آن تکلیف مرد را در این مورد ساقط کنند.

برای اطلاع از شرایط طلاق زوجه با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

آیا در عقد موقت به زن نفقه تعلق می گیرد؟

در عقد موقت (صیغه)، دِین و بدهی شوهر بر دادن نفقه زن متکی بر رضایت زن و شوهر است و شوهر در صورتی به زن نفقه می‌ دهد که به صراحت شرط شده، یا عقد مبنی بر آن جاری شده باشد.

در واقع در عقد موقت برخلاف عقد دائم که به زن نفقه تعلق می گیرد و مرد به محض عقد نکاح ملزم به پرداخت نفقه زن و تهیه ملزومات شروع زندگی مشترک است، به زن نفقه تعلق نمی گیرد.

وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق در شرق تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.

ویژگی ‌های نفقه زن

* پرداخت نفقه توسط مرد در عقد دائم مشروط به تمکین زن از شوهر است مگر اینکه زن در عدم تمکین عذر شرعی داشته باشد.

* زن می‌ تواند نفقه معوقه خود را نیز مطالبه کند.

* پرداخت نفقه به زن مشروط به فقر زن نیست و در صورت شاغل بودن و تمکن مالی این حق از وی ساقط نمی‌ شود.

* پرداخت نفقه توسط مرد ارتباطی به توانایی مالی مرد ندارد، یعنی دارایی مرد شرط نیست و طبق قانون در تعیین مقدار نفقه، وضعیت اقتصادی شوهر در نظر گرفته نمی ‌شود و نفقه زن براساس موقعیت اجتماعی و خانوادگی وی تعیین می شود.

* نفقه زوجه دِین ممتاز است و بر سایر طلبکاران ترجیح دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی طلاق مانند دعوای اثبات زوجیت، ترک انفاق، دعوای الزام به تمکین زوجه، با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

در چه مواردی به زن نفقه تعلق نمی‌ گیرد؟

طبق قانون در موارد زیر به زن نفقه تعلق نمی گیرد و مرد ملزم به پرداخت نفقه نیست:

۱- طبق ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی، در صورتی که زن ناشزه باشد و از انجام وظایف زناشویی بدون دلیل موجه امتناع کند.

۲- طبق ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی، در عقد موقت به زن نفقه تعلق نمی گیرد.

۴- طبق ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی، در ایام عده طلاق بائن، به زن نفقه تعلق نمی گیرد، مگر اینکه زن باردار باشد که پس از طلاق بائن تا زمان وضع حمل نفقه ی او برعهده ی مرد است. اما در ایام عده طلاق رجعی نفقه زن برعهده ی مرد می باشد.

همچنین در ایام عده فسخ نکاح مانند طلاق بائن به زن نفقه تعلق نمی گیرد.

نکته: طبق ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی، تا قبل از سال ۱۳۸۱ به زن در عده وفات، نفقه تعلق نمی ‌گرفت اما در اصلاحیه ۱۹/۸/۱۳۸۱ ماده مذکور به این شرح اصلاح گردید: «در ایام عده وفات مخارج زندگی زوجه عندالمطالبه از اموال اقاربی که پرداخت نفقه به عهده‌ ی آنان است (در صورت عدم پرداخت) تأمین می‌ گیرد.»

موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در غرب تهران را به شما معرفی می کند تا با دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق بتونی به حقوق خود برسی.

نفقه زن در زمان حق حبس مهریه

اگر زن پس از عقد نکاح از شوهرش تمکین نکرده باشد و مهریه او حال (عندالمطالبه) باشد، می تواند از حق حبس مهریه استفاده کند. یعنی زن می تواند تمکین از شوهر را موکول به دریافت کل مهریه ی خود نماید.

در صورتی که زن به دلیل استفاده از حق حبس از شوهرش تمکین نمی کند، ناشزه محسوب نمی شود و به او نفقه تعلق می گیرد و مرد باید تا زمانی که زن از حق حبس مهریه استفاده می کند، نفقه ی او را پرداخت کند و در صورت ترک انفاق زن می تواند برای مطالبه نفقه خود به صورت قانونی اقدام کند و یا به دلیل ترک انفاق تقاضای طلاق نماید.

اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

ترک انفاق چیست؟

طبق قانون در ازدواج دائم به زن نفقه تعلق می گیرد و مرد ملزم به پرداخت نفقه زن و تهیه مسکن و اثاثیه منزل برای شروع زندگی مشترک است و ترک انفاق یعنی مرد از پرداخت هزینه های زندگی زن خودداری کند. در صورتی که زن از شوهر تمکین می کند و از انجام وظایف زناشویی خود تخلف نمی کند، مرد باید نفقه او را پرداخت کند، در غیر این صورت طبق قانون زن می تواند علاوه بر مطالبه نفقه معوقه خود درخواست طلاق نماید.

پرداخت نفقه زن توسط شوهر به قدری از نظر قانون حائز اهمیت است که قانونگذار ترک انفاق را از موجبات طلاق از طرف زن قرار داده است و طبق بند یک شروط دوازده گانه عقدنامه در صورت ترک انفاق به مدت شش ماه زن می تواند دادخواست طلاق به دلیل ترک انفاق را به دادگاه خانواده تقدیم کند و به این ترتیب از دادگاه تقاضای طلاق کند.

همچنین ترک انفاق از مصادیق نشوز زوج محسوب می شود.

ترک انفاق و مطالبه نفقه از سوی زن

طبق ماده ۱۱۱۱ قانون مدنی در صورت خودداری شوهر از پرداخت نفقه، زن می ‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواست مطالبه نفقه را بنماید و دادگاه شوهر را به دادن نفقه محکوم می‌ کند. همچنین زن می تواند در صورتی که ترک انفاق مرد را در دادگاه اثبات کند نفقه معوقه خود را نیز مطالبه نماید.

طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی در صورت ترک انفاق و عدم پرداخت نفقه توسط شوهر چنانچه اجرای حکم دادگاه و الزام او به دادن نفقه زن امکانپذیر نباشد. دادگاه مرد را مجبور به طلاق دادن زن می‌ کند.

مقدار نفقه زوجه مبلغ مشخصی ندارد و در صورتی که زن، نفقه خود را مطالبه کند، کارشناس مقدار نفقه را با توجه به برخی معیارها مانند موقعیت اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می کند و سپس نظر کارشناس به وی ابلاغ می شود و او می تواند ظرف مدت ۷ روز به نظر کارشناس در بابت مقدار نفقه اعتراض کند.

مجازات ترک انفاق

اگر مرد از پرداخت نفقه زن خودداری کند، در این صورت به دلیل ترک انفاق او از نظر قانون مرتکب جرم شده است و علاوه بر پرداخت نفقه معوقه زن به مجازات شش ماه تا دو سال حبس محکوم می شود.

زن می تواند در صورت ترک انفاق مرد به دو صورت نفقه خود را مطالبه کند، او می ‌تواند دادخواست حقوقی مطالبه نفقه را به دادگاه ارائه کند و هم می‌ تواند طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی از مرد به جرم ترک انفاق شکایت کند.

همچنین طبق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده، هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از پرداخت نفقه سایر اشخاص واجب ‌النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می ‌شود.

کلام آخر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید.

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان 

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری

·        وکیل طلاق

·        وکیل مهریه

·        وکیل طلاق توافقی

·        وکیل ارث

·        وکیل ملکی

·        وکیل ملکی آنلاین

·        بهترین وکیل ملکی تهران

·        امور مهاجرت

·        انواع جرائم کیفری

·        عناوین جرائم کیفری 

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی

02122904873    -      02122904874

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –